chec cu smochine 3 ani

Chec cu smochine (de la 3 ani)

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Un desert cu fructe de sezon, delicios şi uşor de preparat – chec cu smochine. Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos.

Un desert cu fructe de sezon, delicios şi uşor de preparat – chec cu smochine. Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos.

Chec cu smochine

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200g unt
– 200g zahăr brun sau alt îndulcitor natural
– 4 ouă
– 150g făină
– 100g smochine (proaspete sau deshidratate)
– 15g nuci tăiate
– 100g diferite fructe proaspete, deshidratate, din dulceaţă sau compot
– coaja de la 1/2 portocală tăiată mărunt
– coaja de la 1/2 lămâie rasă
– vanilie, nucşoară sau alte mirodenii
– unt şi făină pentru formă.

Mod de preparare:
Dacă folosiţi fructe deshidratate, lăsaţi-le câteva ore într-un vas cu apă (preferabil peste noapte).

Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă untul şi zahărul până se obţine o spumă omogenă. Apoi, se adaugă cele 4 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi nucile, smochinele, fructele, mirodeniile, coaja de portocală şi lamâie. Se amestecă şi se adaugă făina ”în ploaie” și se amestecă până când făina este încorporată în compoziţie.
Albuşurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția de mai sus amestecând încet.
Când toate ingredientele s-au omogenizat, turnați compoziția în forma de chec unsă cu unt şi tapetată cu faină. Forma nu trebuie să fie prea plină, pentru a permite checului ”să crească”.

Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute, se încearcă cu scobitoarea (forma trebuie să fie mişcată foarte încet, ca să nu se ”desumfle”).

Se serveşte după ce s-a răcit.
Checul poate fi glazurat după preferinţe sau ornat cu fulgi de cocos, nucă pisată etc.

Sursă foto:
http://flic.kr/p/tHPKB

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dacă folosiţi fructe deshidratate, lăsaţi-le câteva ore într-un vas cu apă (preferabil peste noapte).
  2. Se separă albușurile de gălbenușuri.
  3. Se amestecă untul şi zahărul până se obţine o spumă omogenă. 
  4. Apoi, se adaugă cele 4 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi nucile, smochinele, fructele, mirodeniile, coaja de portocală şi lamâie. 
  5. Se amestecă şi se adaugă făina ”în ploaie” și se amestecă până când făina este încorporată în compoziţie.
  6. Albuşurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția de mai sus amestecând încet.
  7. Când toate ingredientele s-au omogenizat, turnați compoziția în forma de chec unsă cu unt şi tapetată cu faină. 
  8. Forma nu trebuie să fie prea plină, pentru a permite checului ”să crească”.
  9. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute, se încearcă cu scobitoarea (forma trebuie să fie mişcată foarte încet, ca să nu se ”desumfle”).
  10. Se serveşte după ce s-a răcit.
  11. Checul poate fi glazurat după preferinţe sau ornat cu fulgi de cocos, nucă pisată etc.

Comentarii