coșulețe umplute cu ciuperci 2 ani

Coșulețe umplute cu ciuperci (de la 2 ani)

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă perfectă pentru mari și mici atunci când ne dorim o reușită sigură, dar cu un minim de efort – coșulețe umplute cu ciuperci.

Coșulețe umplute cu ciuperci – o rețetă perfectă pentru mari și mici atunci când ne dorim o reușită sigură, dar cu un minim de efort.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curățăm și spălăm ciupercile, oprind separat piciorușele. 
  2. Ceapa tăiată mărunt se călește în ulei.
  3.  În acest timp, tocăm piciorușele ciupercilor.
  4.  Le adăugăm peste ceapă și lăsăm totul să forfotească timp de 10 minute, acoperind oala cu un capac. Se amestecă din când în când.
  5. Adăugăm pasta de roșii sau de ardei diluată cu apă, iar la final, usturoiul tăiat mărunt, împreună cu verdeața tocată, sare și piper.
  6. La sfârșit, această compoziție se distribuie în pălăriile ciupercilor. 
  7. Dacă nu doriți să le preparați în varianta de post, puteți adauga și telemea sau bucățele de mozzarella, care se vor topi, pentru un plus de savoare. 
  8. Ciupercile astfel umplute se așează într-o tavă neunsă, sau în capacul unui vas de yena.
  9.  Se lasă la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până ce furculița intră ușor în ciupercuțe.
  10. Când doriți să îi surprindeți pe micuți, puteți prepara această rețetă, care îi va încânta atât prin arome, cât și prin decorul simplu de realizat.
  11.  Puteți reduce cantitatea de usturoi în funcție de cât de bine îl tolerează bebelușul, optând pentru mai multă brânză în coșulețele de ciuperci. Pe mine m-au cucerit atât prin textura lor, cât și prin amestecul de culori din farfurie.
Curățăm și spălăm ciupercile, oprind separat piciorușele. Ceapa tăiată mărunt se călește în ulei. În acest timp, tocăm piciorușele ciupercilor. Le adăugăm peste ceapă și lăsăm totul să forfotească timp de 10 minute, acoperind oala cu un capac. Se amestecă din când în când.
Adăugăm pasta de roșii sau de ardei diluată cu apă, iar la final, usturoiul tăiat mărunt, împreună cu verdeața tocată, sare și piper.
La sfârșit, această compoziție se distribuie în pălăriile ciupercilor. Dacă nu doriți să le preparați în varianta de post, puteți adauga și telemea sau bucățele de mozzarella, care se vor topi, pentru un plus de savoare. Ciupercile astfel umplute se așează într-o tavă neunsă, sau în capacul unui vas de yena. Se lasă la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până ce furculița intră ușor în ciupercuțe.

Când doriți să îi surprindeți pe micuți, puteți prepara această rețetă, care îi va încânta atât prin arome, cât și prin decorul simplu de realizat. Puteți reduce cantitatea de usturoi în funcție de cât de bine îl tolerează bebelușul, optând pentru mai multă brânză în coșulețele de ciuperci. Pe mine m-au cucerit atât prin textura lor, cât și prin amestecul de culori din farfurie.

Comentarii