Tartă cu smochine și sirop de arțar 12 luni

Tartă cu smochine și sirop de arțar

Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

25

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Tartă cu smochine și sirop de arțar devorată instant de toți cei care îi vor descoperi gustul.

Tartă cu smochine și sirop de arțar – o rețetă simplă și rapidă cu fructe uscate și topping cu sirop de arțar. Atenție, pe cât de ușor se pregătește, pe atât de rapid se mănâncă. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puneți într-un bol untul, făina și pudra de roșcove și frământați bine, până obțineți un aluat elastic.
  2. Întindeți aluatul și puneți-l într-o formă rotundă (de tartă).
  3. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 170 de grade și lăsați-o timp de 10 minute.
  4. Cât timp se coace aluatul, pregătiți umplutura astfel: mixați în robotul de bucătărie curmalele și smochinele până devin pastă. 
  5. Adăugați în robot oul și praful de vanilie, iar apoi pulsați amestecul încă 10 secunde.
  6. Scoateți aluatul din cuptor, presărați peste el migdalele măcinate și turnați apoi pasta formată în robotul de bucătărie.
  7. Dați tarta din nou la cuptor pentru încă 20-25 minute.
  8. Tarta trebuie servită la temperatura camerei și poate fi garnisită cu sirop de arțar și iaurt.
Alexandra Toabeș

Sursă foto: Biodieta.ro