Pește fiert în lapte, cu orez și avocado

de Anca
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Pește fiert în lapte 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pește fiert în lapte poate părea, la prima vedere, o idee ciudată. Laptele în acest context are scopul de a frăgezi și mai mult carnea de pește și de a-i da o savoare aparte. Plus că este o rețetă de inspirație nordică… Așadar, să ne lăsăm inspirați!

Pește fiert în lapte, cu orez și avocado – Vă invităm la o masă bogată în proteine și grăsimi “bune”! O idee de prânz, dar și pentru cină, de ce nu?

Ingrediente

  • 50-100 g de pește, alb (cod, merluciu, păstrăv)
  • 200 ml lapte
  • un sfert de avocado
  • 1 lingură de orez, brun / basmati
  • 1 linguriță amestec de verdețuri verdețuri, : rozmarin, cimbrișor, pătrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, oregano și leuștean

Paşii necesari preparării

  1. Peștele se fierbe în lapte în jur de 7-10 minute, în funcție de grosimea feliei de pește. 
  2. La final, cu 1 minut înainte de a închide focul, se adaugă condimentele uscate. 
  3. Se curăță peștele de eventualele oase.
  4. Orezul brun, spălat și curățat de impurități, se fierbe separat, timp de 40-45 de minute (pentru orezul basmati timpul de fierbere este mai scurt, indicat pe punga în care este ambalat).
  5. Se amestecă peștele cu fructul de avocado pasat și orezul.
  6. În funcție de vârsta și preferințele copilului, amestecul rezultat se poate pasa la blender sau mărunți cu furculița.

Poftă bună!

Sursă foto: http://flic.kr/p/4zH2qU