tagliatelle cu vinete și semințe de pin 12 luni

Tagliatelle cu vinete și semințe de pin (de la 1 an)

de Adina
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de tagliatelle cu vinete pentru întreaga familie – tagliatelle cu vinete și semințe de pin.

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de tagliatelle cu vinete pentru întreaga familie – tagliatelle cu vinete și semințe de pin.

Tagliatelle cu vinete și semințe de pin

tagliatelle_vinete_seminte_de_pin

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente (2 adulți și 1 copil):
– 2 cepe roșii, tăiate rondele
– 2 vinete de medii, tăiate cuburi
– 5 linguri pulpă de roșie sau o roșie mare tăiată cuburi
– 3 căței de usturoi
– 75gr semințe de pin
– 150ml supă de bază
– doi pumni de măsline fără sâmburi; recomandăm măslinele kalamata, însă atenție să nu fie prea amare sau prea sărate
– 300gr paste tagliatelle (eventual cu arome – spanac, ciuperci etc), preferabil făcute în casă, însă se găsesc și în comerț variante sănătoase, fără aditivi sau conservanți

Mod de preparare:
Fierbeți pastele în multă apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În timp ce pastele se fierb, ocupați-vă de sos. Ceapa tăiată rondele se înăbușe pentru 5 minute în puțină apă într-o tigaie mare, după care se adaugă cubulețele de vinete și se mai lasă încă 8 minute, la foc mic. Pe urmă se adaugă usturoiul, semințele de pin și se lasă două minute, după care se adaugă pulpa de roșii și supa de bază, și se mai lasă pe foc încă 3 minute. Când pastele sunt fierte, se scurg de apă, se pun înapoi în tigaie și se adugă sosul și măslinele.

Asezonați cu sare și piper amestecând la foc moderat timp de 1 minut. Adăugați puțin parmezan ras, presărați cu pătrunjel și serviți.

Sursă foto: http://flic.kr/p/777XV6

Ingrediente

  • 2 cepe, roșii, tăiate rondele
  • 2 vinete, de medii, tăiate cuburi
  • 5 linguri pulpă de roșie, sau o roșie mare tăiată cuburi
  • 3 căței de usturoi
  • 75 gr semințe de pin
  • 150 ml supă, de bază (http://diversificare.ro/retete/peste-3-ani/2011/10/supa-crema-de-conopida-in-2-variante-peste-3-ani/)
  • doi pumni de măsline, fără sâmburi; recomandăm măslinele kalamata, însă atenție să nu fie prea amare sau prea sărate
  • 300 gr paste integrale, (eventual cu arome - spanac, ciuperci etc), preferabil făcute în casă, însă se găsesc și în comerț variante sănătoase, fără aditivi sau conservanți

Paşii necesari preparării

  1. Fierbeți pastele în multă apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. În timp ce pastele se fierb, ocupați-vă de sos. 
  3. Ceapa tăiată rondele se înăbușe pentru 5 minute în puțină apă într-o tigaie mare, după care se adaugă cubulețele de vinete și se mai lasă încă 8 minute, la foc mic. 
  4. Pe urmă se adaugă usturoiul, semințele de pin și se lasă două minute, după care se adaugă pulpa de roșii și supa de bază, și se mai lasă pe foc încă 3 minute. 
  5. Când pastele sunt fierte, se scurg de apă, se pun înapoi în tigaie și se adugă sosul și măslinele.
  6. Asezonați cu sare și piper amestecând la foc moderat timp de 1 minut. 
  7. Adăugați puțin parmezan ras, presărați cu pătrunjel și serviți.

Comentarii