pişcoturi de casă 3 ani

Pişcoturi de casă (peste 3 ani)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pişcoturi de casă – pentru ocazii speciale, deserturi delicioase sau chiar pentru o gustare dulce cu un pahar rece de lapte.

Pişcoturi de casă – pentru ocazii speciale, deserturi delicioase sau chiar pentru o gustare dulce cu un pahar rece de lapte.

Pişcoturi de casă

Pișcoturi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 6 ouă
– 200 g zahăr brun pudră
– 300 g făină

Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine până spuma devine tare. Spuma trebuie să rămână în castron chiar dacă îl întoarceţi cu fundul în sus, deasupra capului. Totuşi este bine să evitaţi acest test riscant şi să urmăriţi dacă se menţine compoziţia fermă pe tel. Se adaugă zahărul treptat şi se încorporează bătând energic. Se adăugă gălbenuşurile omogenizate în prealabil şi se amestecă uşor. Faina se cerne şi se adăugă treptat. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule, prin mişcări uşoare de jos în sus. În acest fel aluatul îşi va păstra consistența spumoasă.
Cu ajutorul unui poș se formează bastoane de aproximativ 8 cm în tava acoperită cu hârtie de copt. Optioanal, pentru a se forma o crustă crocantă pe deasupra se poate cerne un strat fin de zahăr pudră. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.
Pişcoturile de casă se pot servi cu diverse creme, însiropate sau pot fi folosite la prepararea deliciosului desert Tiramisu.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7PiGkm

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Albuşurile se bat bine până spuma devine tare. 
  2. Spuma trebuie să rămână în castron chiar dacă îl întoarceţi cu fundul în sus, deasupra capului.
  3. Totuşi este bine să evitaţi acest test riscant şi să urmăriţi dacă se menţine compoziţia fermă pe tel. 
  4. Se adaugă zahărul treptat şi se încorporează bătând energic. 
  5. Se adăugă gălbenuşurile omogenizate în prealabil şi se amestecă uşor. 
  6. Faina se cerne şi se adăugă treptat. 
  7. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule, prin mişcări uşoare de jos în sus. 
  8. În acest fel aluatul îşi va păstra consistența spumoasă.
  9. Cu ajutorul unui poș se formează bastoane de aproximativ 8 cm în tava acoperită cu hârtie de copt. 
  10. Optioanal, pentru a se forma o crustă crocantă pe deasupra se poate cerne un strat fin de zahăr pudră.
  11. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.
  12. Pişcoturile de casă se pot servi cu diverse creme, însiropate sau pot fi folosite la prepararea deliciosului desert Tiramisu.

Comentarii