topit, mâncarea ciobanului 1 an

Topit, mâncarea ciobanului (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Topit, mâncarea ciobanului este o masă foarte consistentă, foarte potrivită pentru un mic dejun în zilele mai aglomerate ale celor mici şi a celor mari.

Topit, mâncarea ciobanului este o masă foarte consistentă, foarte potrivită pentru un mic dejun în zilele mai aglomerate ale celor mici şi a celor mari.

Topit, mâncarea ciobanului

topit

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 ouă
– o jumătate de cană cu lapte
– puţin ulei
– 100 g brânză de oaie sau capră

Mod de preparare:

Se încinge o tigaie non-aderentă, apoi se adaugă puţin ulei, laptele şi ouăle. Se amestecă totul imediat cu o spatulă de lemn, iar când încep să se fiarbă şi se îngroaşe, se adaugă şi brânza sfărâmată cu mâna sau tăiată cuburi mai mici. Se amestecă până când se topeşte brânza, iar topitul devine ca o omletă mai deschisă la culoare. Dacă brânza este proaspătă se poate adăuga sare, dacă brânza este sărată, se renunţă la sare.
Sugestie: pentru cine doreşte se poate adăuga la început ceapă şi puţin mărar, adică înainte de a adăuga ouăle, iar la finalul preparării, pătrunjel tocat.
Topit se serveşte cald cu mămăliguţă şi cu o cană de lapte proaspăt. Gustul este incredibil de bun.

Sursa foto:
© Antonoparin | Dreamstime.comFried Eggs On Fire Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge o tigaie non-aderentă, apoi se adaugă puţin ulei, laptele şi ouăle. 
  2. Se amestecă totul imediat cu o spatulă de lemn, iar când încep să se fiarbă şi se îngroaşe, se adaugă şi brânza sfărâmată cu mâna sau tăiată cuburi mai mici. 
  3. Se amestecă până când se topeşte brânza, iar topitul devine ca o omletă mai deschisă la culoare. 
  4. Dacă brânza este proaspătă se poate adăuga sare, dacă brânza este sărată, se renunţă la sare.
  5. Sugestie: pentru cine doreşte se poate adăuga la început ceapă şi puţin mărar, adică înainte de a adăuga ouăle, iar la finalul preparării, pătrunjel tocat.
  6. Topit se serveşte cald cu mămăliguţă şi cu o cană de lapte proaspăt. Gustul este incredibil de bun.

Comentarii