ouă românești cu spanac 1 an

Ouă românești cu spanac

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Oul și spanacul sunt prieteni buni. În timp ce spanacul este o sursă importantă de vitamina K, oul conține 13 vitamine și minerale în doar 70 de calorii…

Ouă românești cu spanac – o combinație care ne amintește de copilărie, nu-i așa? Este un mod sănătos de a prepara ouă pentru micul dejun, ideal pentru întreaga familie.

Înainte de a trece la ingrediente și la modul de preparare, veți mai avea nevoie de:

 • un castron cu apă rece
 • gheață

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Prepararea ouălor:Apa se pune la fiert pe foc mic spre mediu și când este aproape de temperatura de fierbere, dar încă nu dă în clocot, se începe procesul. Pare complicat, dar nu e, vă asigur! 
 2. Așadar, se adaugă în apă oțetul care ajută la coagulare și sarea.
 3. Cu spumiera se amestecă în apă pentru a se forma un vârtej în care se sparg ouăle, pe rând. 
 4. Ouăle sunt gata în 2-3 minute, când încep să se ridice la suprafață. Albușul trebuie să fie coagulat, dar înăuntru gălbenușul încă moale.Se iau cu spumiera și se pun pentru câteva secunde în apa rece cu gheață, apoi se scot pe o farfurie.
 5. Pregătirea spanacului:Spanacul se spală și se opărește pentru 2 minute în apă cu sare. Se lasă la scurs, dar nu complet, apoi se taie mărunt.
 6. Prazul (sau ceapa) și usturoiul se fierb 3-5 minute în câteva linguri de apă, apoi se adaugă spanacul tăiat și se sotează împreună pentru câteva minute până când toate legumele sunt moi. 
 7. Dacă mai este nevoie, se adaugă câteva linguri de apă caldă. Se sărează și piperează după gust. După ce spanacul s-a mai răcit adăugăm untul și mai amestecăm încă o dată. Se pot servi pe chifle, ca în fotografie.

Trucuri:

 • Aragazul rămâne setat la un foc mic, pentru ca mișcarea apei să nu disturbe forma ouălelor.
 • Vârtejul este secretul care face ca albușul să se coaguleze frumos în jurul gălbenușului. Dacă totuși mai sunt părți din albuș rebele se pot lua de la suprafața apei cu o spumieră.
 • Atât spanacul, cât și ouăle se pot pregăti de seara pentru ca micul dejun să fie gata în 5 minute. Ouăle se pot ține în frigider peste noapte, în apă cu gheață, și reîncălzi a doua zi dimineață în apă fierbinte câteva secunde. Spanacul se poate reîncălzi și el foarte ușor.
 • Procedeul de fierbere al ouălelor poate părea un mic experiment de laborator și poate că vârtejul nu o să vă iasă din prima încercare sau albușul nu o să fie atât de ascultător tot timpul, dar merită încercat. Arată ca ouăle prăjite, dar modul de gătire este mult mai sănătos.

Pentru mine este o distracție când prepar ouă românești cu spanac și nu-mi ies de fiecare dată perfect. De exemplu data trecută am uitat să pun oțet… Dar tot au fost bune. Așa că, distracție plăcută și poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro