Plăcintă cu mazăre și fasole verde 10 luni

Plăcintă cu mazăre și fasole verde (de la 10 luni)

de Adelina
Masă

Cină

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această plăcintă cu mazăre și fasole verde poate constitui un prânz copios care se va termina într-o clipită. Poftă mare!

Cine nu-și dorește să mănânce plăcintă la masa de prânz? Copiii vor fi cu siguranță încântați de această idee, iar această plăcintă cu mazăre și fasole verde îi va bucura nu numai prin gustul deosebit, dar și prin culoare.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol punem făina și facem un gol înăuntru unde adăugăm untul la temperatura camerei, sarea şi apa.
  2. Se amestecă bine ingredientele până obținem un aluat omogen, apoi îl lăsăm circa 30-40 de minute pentru a se relaxa.
  3. Într-o oală punem la fiert apă cu puţină sare în care fierbem mazărea împreună cu fasolea, pe care am tăiat-o în bucăţi mai mici.
  4. Ceapa o tăiem în jumătate, după care o tocăm fin, brânza o pisăm cu o furculiţă împreună cu oul, iar în final o amestecăm cu ceapa, mazărea şi fasolea.
  5. Aluatul îl întindem în 2 părţi, cât pentru o tavă de tartă (30 cm).
  6. Punem hârtie de copt pe tavă, după care așezăm primul strat şi compoziţia, pe care o presăm puţin cu mâna pentru a uniformiza suprafaţa.
  7. Așezăm și ultimul strat de aluat, iar marginile le lipim cu ajutorul mâinilor. Se lasă la cuptor până se rumeneşte.
  8. Se servește caldă, deși poate fi savurată și după ce s-a răcit.   Poftă mare!
Poftă mare!

Foto: diversificare.ro

Comentarii