supă cremă de mazăre 10 luni

Supă cremă de mazăre

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

O supă cremă de mazăre aproape că se pregătește singură, iar copiii pot fi implicați activ în condimentarea ei de la final.

Mazărea este una dintre legumele îndrăgite de cei mici. Poate și din cauza aspectului care-i invită la joacă și la alergat mici mingiuțe verzi prin farfurie. La noi acasă, mazărea este ingredientul cu care nu dau greș. În condițiile în care cel mic este un pretențios critic culinar, care vine cu indicații pentru mai toate preparatele. Avantajul acestei rețete de supă cremă de mazăre: se pregătește aproape singură, iar copiii mai mari pot fi implicați activ în condimentarea supei, la final.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală și se curăță mai întâi ceapa și morcovul care se pun la fiert cu o cană de apă și două frunze de dafin, timp în care continuăm cu pregătirea celorlalte legume.
  2. Broccoli și mazărea pot fi folosite proaspete sau congelate. În cazul în care sunt proaspete, timpul de gătire va fi puțin mai lung dat fiind faptul că ambele se congelează de regulă după ce sunt opărite pentru scurt timp.
  3. Lăsați ceapa și morcovul să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute, apoi adăugați mazărea și ardeiul.
  4. După 10 minute se adaugă broccoli și roșia decojită. Se mai lasă la foc mic pentru 5 minute, apoi se dă deoparte și se îndepărtează frunzele de dafin.
  5. Folosind un blender vertical, pasați bine supa, apoi lăsați să se răcească.  Se stropește cu ulei de măsline și se adaugă, după gust, drojdia nutritivă, iaurtul și piperul (dacă optați pentru ele).
?????????????

Se savurează caldă sau rece cu o felie de pâine făcută în casă sau crutoane aromate.

Observație: Dacă gătiți pentru copii mai mari de 1 an puteți pune un praf de sare de la început în apa cu legume. Altfel, puteți ajusta supa direct în farfuria adulților.

Important! Țineți minte întotdeauna câte frunze de dafin puneți în preparate, mai ales atunci când urmează să le pasați. Frunzele tari și tăioase ale dafinului uitate în mâncare sunt un real pericol pentru cei mici. Mai multe despre dafin, puteți citi aici.

Sursă foto: Diversificare.ro