Tartă cu spanac şi brânză de capră 1 an

Tartă cu spanac şi brânză de capră (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vă propunem această tartă cu spanac şi brânză de capră, ca un mic dejun delicios sau o gustare plină de substanţe nutritive.

Astăzi, chef Adelina vă propune o tartă cu spanac şi brânză de capră. Pe lângă un mic dejun sau o gustare delicioasă şi hrănitoare, acest preparat bogat în fier şi calciu este şi o ocazie bună pentru cei mici de a descoperi noi arome.

Tartă cu spanac şi brânză de capră

tartă cu spanac şi brânză

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 C , se întinde aluatul şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se înţeapă în mai multe locuri cu o scobitoare sau o furculiţă şi se lasă timp de 10 minute la cuptor.

Folosind un blender mărunţim spanacul, adăugăm ouăle, laptele, nucşoara şi jumătate din cantitatea de brânză. Dacă alegeţi să folosiţi spanacul crud, puneţi-l întâi la fiert, după care continuaţi reţeta conform celor de mai sus. Se amestecă totul, după care se scoate aluatul din cuptor, iar dacă s-a umflat îl presăm puţin şi punem amestecul rezultat peste, deasupra se adaugă brânza rămasă în bucăţele, se mai lasă totul la cuptor timp de 15 minute, până când umplutura se întăreşte.

Vă dorim poftă bună şi să vă bucuraţi din plin de acest preparat care combină armonios diverse arome şi mai multe substanţe nutritive necesare copiilor (şi nu numai).

Timp de preparare:40 minute
4 porţii
Dificultate : uşor

 

Ingrediente

 • 400 g aluat fraged, https://diversificare.ro/retete/2012/10/aluat-fraged-pentru-placinte-tarte-si-alte-bunatati-de-la-1-an/
 • 400 g spanac, congelat sau 800 g crud
 • 150 ml lapte
 • 2 ouă
 • 250 g brânză, de capră
 • 1/2 linguriţă de nucșoară

Paşii necesari preparării

 1. Se încinge cuptorul la 200 C, se întinde aluatul şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se înţeapă în mai multe locuri cu o scobitoare sau o furculiţă şi se lasă timp de 10 minute la cuptor.
 2. Folosind un blender mărunţim spanacul, adăugăm ouăle, laptele, nucşoara şi jumătate din cantitatea de brânză.
 3. Dacă alegeţi să folosiţi spanacul crud, puneţi-l întâi la fiert, după care continuaţi reţeta conform celor de mai sus. 
 4. Se amestecă totul, după care se scoate aluatul din cuptor, iar dacă s-a umflat îl presăm puţin şi punem amestecul rezultat peste.
 5. Deasupra se adaugă brânza rămasă în bucăţele, se mai lasă totul la cuptor timp de 15 minute, până când umplutura se întăreşte.
 6. Vă dorim poftă bună şi să vă bucuraţi din plin de acest preparat care combină armonios diverse arome şi mai multe substanţe nutritive necesare copiilor (şi nu numai).

Comentarii