chutney de rubarbă 1 an

Chutney de rubarbă (de la 1 an)

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Chutney de rubarbă – astăzi am încercat această reţetă cu rubarbă, încă o plantă mai nouă în bucătăria noastră. Chutney-ul se serveşte ca sos lângă brânzeturi sau alte preparate.

Chutney de rubarbă – astăzi am încercat această reţetă cu rubarbă, încă o plantă mai nouă în bucătăria noastră. Chutney-ul se serveşte ca sos lângă brânzeturi sau alte preparate.

Chutney de rubarbă

2771668098_99c50c858c_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingrediente:
– 4 căni de rubarbă
– o cană  de smochine şi curmale
– 4 cepe verzi
– 1 ceapă roşie
– 1 cană de pastă de curmale
– 1/2 cană de oţet
– 1 baton de scorţişoară
– 1 lingură cu vârf de ghimbir ras
– coaja rasă de la 1 portocală
– 1/2 linguriţă de cardamon pisat
– 1/2 cană de apă

Mod de preparare:

Într-o oală se pun la foc mediu: apa, oţetul, scorţişoara, ghimbirul, pasta de curmale, cardamonul şi coaja de portocală. Se amestecă şi se fierb 1- 2 minute. Se adaugă apoi rubarba tăiată cuburi, fructele uscate şi ceapa tocată. Se reduce focul şi se lasă la fiert 5-6 minute până când se înmoaie rubarba.

Se ia vasul de pe foc, se acoperă cu un capac şi se lasă la răcit. Preparatul se ţine la frigider pentru cel puţin 3 zile înainte de a fi servit.

Cu cât stă mai mult la rece, cu atât este mai bun la gust. Se poate păstra până la 6 săptămâni, închis ermetic în borcane sterilizate.

Chutney-ul are multe utilizări în bucătărie: poate fi servit alături de carne, legume sau orez, poate fi tartinat, poate fi folosit pe post de sos sau îi puteți găsi voi alte întrebuințări culinare, în fucție de gustul personal.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5dVwn1

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală se pun la foc mediu: apa, oţetul, scorţişoara, ghimbirul, pasta de curmale, cardamonul şi coaja de portocală. 
  2. Se amestecă şi se fierb 1- 2 minute. 
  3. Se adaugă apoi rubarba tăiată cuburi, fructele uscate şi ceapa tocată. Se reduce focul şi se lasă la fiert 5-6 minute până când se înmoaie rubarba.
  4. Se ia vasul de pe foc, se acoperă cu un capac şi se lasă la răcit. 
  5. Preparatul se ţine la frigider pentru cel puţin 3 zile înainte de a fi servit.
  6. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât este mai bun la gust. Se poate păstra până la 6 săptămâni, închis ermetic în borcane sterilizate.
  7. Chutney-ul are multe utilizări în bucătărie: poate fi servit alături de carne, legume sau orez, poate fi tartinat, poate fi folosit pe post de sos sau îi puteți găsi voi alte întrebuințări culinare, în fucție de gustul personal.