mango chutney 3 ani

Mango Chutney (de la 3 ani)

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

130

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Aceasta este reţeta de mango chutney, un sos asiatic picant şi dulce, potrivit pentru zilele toride.

Aceasta este reţeta de mango chutney, un sos asiatic picant şi dulce, potrivit pentru zilele toride. Se serveşte alături de multe preparate simple, asiatice sau europene, fie ele cu carne sau legume sau chiar cu pâine simplă.

Mango Chutney

4093664257_e502afb997_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 6 mango verzi, aproape coapte,
– 300 g sirop de arţar (sau 150 g sirop de agave),
– 800 g curmale,
– 80 g ghimbir,
– 4 ardei iuţi,
– 1 căpăţână usturoi,
– 1 linguriţă de sare,
– 2 linguri oţet.

Mod de preparare:
Mango se decojesc și se taie felii: Peste acesta se adaugă sare, se acoperă cu apă şi se lasă aşa peste noapte.

A doua zi se spală şi se amestecă într-o oală cu toate celelalte ingredientele curăţate şi tocate în prealabil, cu excepția îndulcitorului. Se pune pe foc. Când feliile de mango sunt fierte, se adaugă îndulcitorul şi se mai lasă pe foc încă două ore.

Sosul chutney se păstrează în borcane închise ermetic şi sterilizate. Acesta trebuie lăsat la macerat timp de 4 săptămâni înainte de a fi consumat pentru a se amesteca aromele. Se serveşte alături de multe preparate simple, asiatice sau europene, fie ele cu carne sau legume sau chiar cu pâine simplă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7eK6Le

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mango se decojesc și se taie felii: Peste acesta se adaugă sare, se acoperă cu apă şi se lasă aşa peste noapte.
  2. A doua zi se spală şi se amestecă într-o oală cu toate celelalte ingredientele curăţate şi tocate în prealabil, cu excepția îndulcitorului. 
  3. Se pune pe foc. Când feliile de mango sunt fierte, se adaugă îndulcitorul şi se mai lasă pe foc încă două ore.
  4. Sosul chutney se păstrează în borcane închise ermetic şi sterilizate. 
  5. Acesta trebuie lăsat la macerat timp de 4 săptămâni înainte de a fi consumat pentru a se amesteca aromele. 

Comentarii