mango chutney 3 ani

Mango Chutney

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

130

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

O nouă rețetă, de data aceasta mango chutney!

Mango chutney este un sos asiatic picant şi dulce, potrivit pentru zilele toride. Se serveşte alături de multe preparate simple, asiatice sau europene. Cu carne sau legume ori cu pâine simplă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mango se decojesc și se taie felii: Peste acesta se adaugă sare, se acoperă cu apă şi se lasă aşa peste noapte.
  2. A doua zi se spală şi se amestecă într-o oală cu toate celelalte ingredientele curăţate şi tocate în prealabil, cu excepția îndulcitorului. 
  3. Se pune pe foc. Când feliile de mango sunt fierte, se adaugă îndulcitorul şi se mai lasă pe foc încă două ore.
  4. Sosul chutney se păstrează în borcane închise ermetic şi sterilizate. 
  5. Acesta trebuie lăsat la macerat timp de 4 săptămâni înainte de a fi consumat pentru a se amesteca aromele. 

Sursă foto: https://flic.kr/p/7eK6Le