sos de mere 6 luni

Sos de mere (de la 6 luni)

de Andreea
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Sos de mere – Puteţi păstra acest sos de mere în borcane. Are întrebuințări diferite și poate constitui un prim aliment oferit copiilor în diversificare.

Sos de mere – Puteţi păstra acest sos de mere în borcane. Are întrebuințări diferite și poate constitui un prim aliment oferit copiilor în diversificare.

Sos de mere

sos de mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 Kg mere de diverse soiuri
scorțișoară (de la 7 luni)

Mod de preparare:

Merele se spală și se taie, îndepărtând doar cotorul, nu și coaja. Se poate folosi acel cuțit cu care tăiem merele felii, dintr-o singură mișcare, prin presare, separând și cotorul.

Punem merele la fiert într-o oală încăpătoare, cu puțină apă sau suc de mere făcut de noi acasă. Oala se acoperă cu capac. Fierbem merele la foc mediu până devin moi. Se scurge sucul format prin fierbere (care se poate bea sau folosi pentru următorul tur de sos). Merele se dau printr-o presă pentru a îndepărta cojile sau printr-o mașină de făcut suc de roșii. Puneți scorțișoară după gust. Conținutul se păstrează cald până se toarnă în borcanele sterilizate.

Dacă vreți să păstrați sosul, sterilizați borcanele şi capacele, turnați conținutul cald (lăsând loc liber cam 2 cm de la capac ) și fierbeți în baie de apă cam 15-20 minute. Nivelul apei trebuie să depășească înălțimea borcanelor.

Sosul de mere se poate consuma ca atare sau folosi pentru a îndulci deserturi, tarte sau brioșe coapte. Pe lângă îndulcire, sosul de mere are și proprietatea de a lega ingredientele uscate în loc de unt, lapte sau iaurt.

Putem aplica același proces pentru a face alte sosuri tomnatice: sos de pere, sos de gutui sau un amestec din aceste 3 fructe.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4YFtB1

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Merele se spală și se taie, îndepărtând doar cotorul, nu și coaja. 
  2. Se poate folosi acel cuțit cu care tăiem merele felii, dintr-o singură mișcare, prin presare, separând și cotorul.
  3. Punem merele la fiert într-o oală încăpătoare, cu puțină apă sau suc de mere făcut de noi acasă. 
  4. Oala se acoperă cu capac. 
  5. Fierbem merele la foc mediu până devin moi. 
  6. Se scurge sucul format prin fierbere (care se poate bea sau folosi pentru următorul tur de sos). 
  7. Merele se dau printr-o presă pentru a îndepărta cojile sau printr-o mașină de făcut suc de roșii. 
  8. Puneți scorțișoară după gust. 
  9. Conținutul se păstrează cald până se toarnă în borcanele sterilizate.
  10. Dacă vreți să păstrați sosul, sterilizați borcanele şi capacele, turnați conținutul cald (lăsând loc liber cam 2 cm de la capac ) și fierbeți în baie de apă cam 15-20 minute. 
  11. Nivelul apei trebuie să depășească înălțimea borcanelor.
  12. Sosul de mere se poate consuma ca atare sau folosi pentru a îndulci deserturi, tarte sau brioșe coapte. 
  13. Pe lângă îndulcire, sosul de mere are și proprietatea de a lega ingredientele uscate în loc de unt, lapte sau iaurt.
  14. Putem aplica același proces pentru a face alte sosuri tomnatice: sos de pere, sos de gutui sau un amestec din aceste 3 fructe.

Comentarii