budincă simplă de orez  1 an

Budincă simplă de orez (de la 1 an)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Orez

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Iată un desert fără zahăr, simplu, bogat în fibre şi hrănitor dar și dulce, aşa cum le place copiilor – budincă simplă de orez.

Iată un desert fără zahăr, simplu, bogat în fibre şi hrănitor dar și dulce, aşa cum le place copiilor – budincă simplă de orez.

Budincă simplă de orez

rice pudding

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g orez
– o cană sirop de arţar (sau alt îndulcitor natural)
–  500 ml lapte (recomandat lapte vegetal)
– 2 ouă
vanilie

Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert într-o oală. Când laptele este fierbinte se adaugă orezul şi vanilia. Se dă în clocot amestecând până când orezul este aproape fiert şi se opreşte focul.

Între timp se bat cu o furculiţă ouăle şi se amestecă cu orezul şi siropul de arţar. Într-o tavă unsă cu ulei sau unt se toarnă compoziţia obţinută.

Compoziţia trebuie să fie în acest moment puţin mai moale decât un pilaf pentru ca orezul să se mai umfle în tavă, devenind o masă compactă care să se poată tăia cu cuţitul. Dacă se întâmplă ca budinca să nu iasă destul de tare nu este nici o problemă, poate fi servită și cu lingura.

Prima dată am preparat această reţetă cu zahăr fiindcă încă nu aveam copil şi nu mi-a ieşit din prima, dar am constatat apoi că gustul este acelaşi. Vanilia se poate înlocui şi cu o altă aromă, scorțișoară de exemplu.

Poate fi servită ca atare sau cu sos dulce de migdale.

 Sursă foto: http://flic.kr/p/7WCynJ

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune laptele la fiert într-o oală. Când laptele este fierbinte se adaugă orezul şi vanilia. 
  2. Se dă în clocot amestecând până când orezul este aproape fiert şi se opreşte focul.
  3. Între timp se bat cu o furculiţă ouăle şi se amestecă cu orezul şi siropul de arţar. 
  4. Într-o tavă unsă cu ulei sau unt se toarnă compoziţia obţinută. Compoziţia trebuie să fie în acest moment puţin mai moale decât un pilaf pentru ca orezul să se mai umfle în tavă, devenind o masă compactă care să se poată tăia cu cuţitul. Dacă se întâmplă ca budinca să nu iasă destul de tare nu este nici o problemă, poate fi servită și cu lingura.
  5. Prima dată am preparat această reţetă cu zahăr fiindcă încă nu aveam copil şi nu mi-a ieşit din prima, dar am constatat apoi că gustul este acelaşi. 
  6. Vanilia se poate înlocui şi cu o altă aromă, scorțișoară de exemplu.
  7. Poate fi servită ca atare sau cu sos dulce de migdale.

Comentarii