anghinare gătită 1 an

Anghinare gătită (de la 1 an)

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Recent am aflat că anghinarea este şi medicament şi aliment, iar pentru a o prepara am folosit această reţetă – anghinare gătită.

Recent am aflat că anghinarea este şi medicament şi aliment, iar pentru a o prepara am folosit această reţetă – anghinare gătită.

Anghinare gătită

9534641145_cf0ec3872d_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– câteva anghinare verzi
– puţin ulei de măsline
– 1 căpăţână de usturoi
– zeamă de lămâie
sare marină

Mod de preparare:
Deoarece anghinarea verde este încă fragedă ea se poate tăia pe jumătate nefiind necesar să se desfacă frunzele. Astfel, se taie anghinarea pe jumătate sau în sferturi dacă este mai mare. Se căleşte în ulei de măsline, bine încins, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe. Pentru o variantă mai sănătoasă a reţetei, folosiţi ulei cu apă si acoperiţi tigaia cu un capac.
Se scot bucăţile de anghinare pe o farfurie şi se stropesc cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare marină.

Se servesc cu pâine proaspătă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/fwxwCz

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Deoarece anghinarea verde este încă fragedă ea se poate tăia pe jumătate nefiind necesar să se desfacă frunzele. Astfel, se taie anghinarea pe jumătate sau în sferturi dacă este mai mare.
  2.  Se căleşte în ulei de măsline, bine încins, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe. Pentru o variantă mai sănătoasă a reţetei, folosiţi ulei cu apă si acoperiţi tigaia cu un capac.
  3. Se scot bucăţile de anghinare pe o farfurie şi se stropesc cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare marină.
  4. Se servesc cu pâine proaspătă.

Comentarii