anghinare cu sos 1 an

Anghinare cu sos (de la 1 an)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Cunoscută și ca plantă de leac, este un aliment sănătos cu multiple beneficii nutriționale. De aceea, astăzi am pregătit o rețetă de anghinare cu sos!

O rețetă simplă, ușor de preparat – anghinare cu sos.

Anghinare cu sos

anghinare cu sos

Ingrediente:

– 2 anghinare mari sau mici

Pentru sos:
– 2 fileuri de anşoa
– 1 linguriță de oţet din vin roşu
– 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Anghinarea se spală și se curăță apoi se lasă la scurs pe prosop de bucătărie. Coada se îndepărtează pentru a se putea așeza bine în oală. Se fierbe pe baie de aburi timp de o oră. Anghinarea se fierbe la aburi asfel încât să nu intre în contact cu apa. Apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se servește rece. Sosul se pune separat într-un alt vas la servire.

Pentru sos se zdrobesc anşoa cu latul lamei de cuţit, apoi se amestecă într-un bol mare cu oţet şi ulei.

Sursa foto:https://flic.kr/p/ecguLE

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Anghinarea se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs pe prosop de bucătărie.  
  2. Coada se îndepărtează pentru a se putea așeza bine în oală. 
  3. Se fierbe pe baie de aburi timp de o oră astfel încât să nu intre în contact cu apa. 
  4. Apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. 
  5. Se servește rece. Sosul se pune separat într-un alt vas la servire.
  6. Pentru sos se zdrobesc fileurile de anşoa cu latul lamei de cuţit, apoi se amestecă într-un bol mare cu oţet şi ulei.

Comentarii