falafel copt 1 an

Falafel copt (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Încercați aceste bile pline de proteine ca alternativă la chiftelele cu carne. Se pot servi cu salate sau în wrap cu pâine libaneză, hummus și diverse verdețuri – falafel copt.

Încercați aceste bile pline de proteine ca alternativă la chiftelele cu carne. Se pot servi cu salate sau în wrap cu pâine libaneză, hummus și diverse verdețuri – falafel copt.

Falafelul face parte din bucătăria Orientului Mijlociu. Înlocuiește cu succes carnea, năutul fiind o importantă sursă de proteine. În general este prăjit în baie de ulei, dar această alternativă este mai sănătoasă și mai potrivită pentru copii.

Falafel copt

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cană de năut
– 1 cană de pătrunjel (tocat)
– 1 ceapă
– 4 căței de usturoi
– 1 gogoșar sau ardei gras roșu (opțional)
– chimen, coriandru, piper cayenne (opțional), toate după gust
– 2 linguri de pesmet
– 1 lingură de ulei de măsline
– sare

Mod de preparare:
Năutul se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi se dă prin blender, fără a se fierbe.

La fel se mărunțesc și ceapa, usturoiul, pătrunjelul, gogoșarul sau ardeiul roșu.

Se amestecă într-un castron ingredientele de mai sus cu pesmetul, condimentele praf, sarea și uleiul de măsline. Dacă amestecul rezultat este prea umed sau nu se leagă atât de bine, se pot adăuga încă 1-2 linguri de pesmet.

Se formează cu mâna bile și se coc în cuptorul încălzit în prealabil pe o foaie de copt 25-30 minute sau până capătă o culoare aurie. Se întorc pe partea cealaltă la jumătatea timpului.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Năutul se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi se dă prin blender, fără a se fierbe.
  2. La fel se mărunțesc și ceapa, usturoiul, pătrunjelul, gogoșarul sau ardeiul roșu.
  3. Se amestecă într-un castron ingredientele de mai sus cu pesmetul, condimentele praf, sarea și uleiul de măsline. Dacă amestecul rezultat este prea umed sau nu se leagă atât de bine, se pot adăuga încă 1-2 linguri de pesmet.
  4. Se formează cu mâna bile și se coc în cuptorul încălzit în prealabil pe o foaie de copt 25-30 minute sau până capătă o culoare aurie. 
  5. Se întorc pe partea cealaltă la jumătatea timpului.

Comentarii