năut cu ardei copt și roșii 9 luni

Năut cu ardei copt și roșii (de la 9 luni)

de Anca
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

100

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Combinat cu ardei copt și roșii, năutul aduce pentru copii atât nutrienții necesari pentru a crește armonios, cât și un gust minunat. Numai bun de încercat de părinții iubitori de mirodenii cu iz indian!

Năut cu ardei copt și roșii – Combinat cu ardei copt și roșii, năutul este numai bun de încercat de părinții iubitori de mirodenii cu iz indian!

Năut cu ardei copt și roșii

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru 2 adulți și un copil:
– o cană de năut
– 3 ardei capia copți tăiați, dar nu foarte mărunt
– o ceapă medie
– 3 căței de usturoi
– ¾  cană de suc de roșii sau 3 roșii din conservă, tăiate cubulețe
– 1 ½ cană apă
– 1 ½  linguriță de sare sau după gust (după 1 an)
– 2 lingurițe boia de ardei iute (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
– ¼ linguriță de chilli / piper cayenne (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
– o lingură de pătrunjel verde sau coriandru verde, mărunțit

Mod de preparare:
Puneți năutul în apă la înmuiat înainte de a-l găti, pentru cel puțin 12 ore. Înainte de preparare, apa în care ați înmuiat năutul se aruncă.
Năutul fierbe în aproximativ 1h ½ într-o oală obișnuită, sau în 45 de minute în oală sub presiune. Eventualul exces de lichid rămas dupa fierbere se aruncă.

Se taie mărunt ceapa, la fel și usturoiul. Le înăbușim împreună în puțină apă, timp de 5 minute. Peste amestecul de ceapă și usturoi adăugăm năutul fiert, ardeii copți, apa, boiaua și sucul de roșii. Fierbem 10 minute, pentru a obține o mâncare mai legată.

Adăugăm chilli, sarea și pătrunjelul, amestecăm și închidem focul.

Update: Vă prezentăm un scurt material video cu prepararea rețeței din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Ingrediente

  • o cană de năut
  • 3 ardei capia, copți tăiați, dar nu foarte mărunt
  • 1 ceapă, medie
  • 3 căței de usturoi
  • ¾ cană de suc de roșii sau 3 roșii, din conservă, tăiate cubulețe
  • 1 ½ cană apă
  • 1 ½ linguriță de sare, sau după gust (după 1 an)
  • 2 lingurițe boia, de ardei iute (opțional, ținând cont și de vârsta copilului - nu mai devreme de 1 an)
  • ¼ linguriță de chilli, / piper cayenne (opțional, ținând cont și de vârsta copilului nu mai devreme de 1 an)
  • o lingură de pătrunjel, verde sau coriandru verde, mărunțit

Paşii necesari preparării

  1. Puneți năutul în apă la înmuiat înainte de a-l găti, pentru cel puțin 12 ore. Înainte de preparare, apa în care ați înmuiat năutul se aruncă.
  2. Năutul fierbe în aproximativ 1h ½ într-o oală obișnuită, sau în 45 de minute în oală sub presiune. Eventualul exces de lichid rămas dupa fierbere se aruncă.
  3. Se taie mărunt ceapa, la fel și usturoiul. Le înăbușim împreună în puțină apă, timp de 5 minute. 
  4. Peste amestecul de ceapă și usturoi adăugăm năutul fiert, ardeii copți, apa, boiaua și sucul de roșii. 
  5. Fierbem 10 minute, pentru a obține o mâncare mai legată.
  6. Adăugăm chilli, sarea și pătrunjelul, amestecăm și închidem focul.
  7. Update: Vă prezentăm un scurt material video cu prepararea rețeței din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii