chiftele din năut (falafel) în sos tomat. 1 an

Chiftele din năut (falafel) în sos tomat (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Un mod simplu de a utiliza falafelul, de exemplu când coaceți o cantitate mai mare. Jumătate din cantitate o puteți lăsa pentru a fi consumată ca atare, cealaltă jumătate pentru această mâncare – chiftele din năut (falafel) în sos tomat.

Dacă ați copt prea mult falafel sau dacă vă gândiți cum puteți să introduceți proteine vegetale în alimentația copiilor, aceasta este o soluție – chiftele din năut (falafel) în sos tomat.

Chiftele din năut (falafel) în sos tomat

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 10 biluțe de falafel copt (pregătite ca aici)
– 400g de roșii prunișoare decojite (în conservă) sau bulion făcut în casă
– 1 ceapă
– 2-4 căței de usturoi
– 2 frunze de dafin
– 1 linguriță de oțet (opțional)
– un praf de sare

Mod de preparare:
Falafelul se prepară după rețeta noastră anterioară. Preferabil, alegeți varianta care conține și ardei gras sau gogoșar.

În timp ce falafelul stă la copt pregătiți sosul de roșii.
Tăiați ceapa și usturoiul mărunt. Se fierb cu puțină apă (în loc de prăjire) pentru câteva minute, până se inmoaie. Peste, adăugați roșiile din conservă tăiate sau bulionul pregătit în casă. Apoi adăugați și frunzele de dafin. Se lasă la fiert 10-15 minute. Mai adăugați apă sau fierbeți mai mult, în funcție de consistența dorită a sosului. Luați în considerare faptul că sosul se va mai îngroșa după ce introducem și biluțele de falafel.
Sărați doar dacă bulionul sau roșiile nu sunt deja sărate.

Înainte de a introduce biluțele cu proteine, puneți și acea linguriță de oțet. Este opțională, dar îi dă un gust acrișor, plăcut mâncării, care se potrivește foarte bine cu dulceața chiftelelor din năut.

Când biluțele sunt gata, le puneți în sos și mai lăsați mâncarea să fiarbă 5-10 minute, încât sosul să înmoaie bilele de falafel.

Mâncarea este mai bună a doua zi. Gustoasă și caldă, și rece. Puteți să vă jucați un pic cu cantitatea de usturoi folosită, în funcție de gustul copilului.

Ingrediente

  • 10 biluțe de falafel, copt (pregătite ca aici)
  • 400 g de roșii, prunișoare decojite (în conservă) sau bulion făcut în casă
  • 1 ceapă
  • 2-4 căței de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriță oțet, (opțional)
  • un praf de sare

Paşii necesari preparării

  1. Falafelul se prepară după rețeta noastră anterioară. Preferabil, alegeți varianta care conține și ardei gras sau gogoșar. În timp ce falafelul stă la copt pregătiți sosul de roșii.
  2. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt. Se fierb cu puțină apă (în loc de prăjire) pentru câteva minute, până se inmoaie. 
  3. Peste, adăugați roșiile din conservă tăiate sau bulionul pregătit în casă. 
  4. Apoi adăugați și frunzele de dafin. Se lasă la fiert 10-15 minute.
  5.  Mai adăugați apă sau fierbeți mai mult, în funcție de consistența dorită a sosului. Luați în considerare faptul că sosul se va mai îngroșa după ce introducem și biluțele de falafel.
  6. Sărați doar dacă bulionul sau roșiile nu sunt deja sărate.
  7. Înainte de a introduce biluțele cu proteine, puneți și acea linguriță de oțet. Este opțională, dar îi dă un gust acrișor, plăcut mâncării, care se potrivește foarte bine cu dulceața chiftelelor din năut.
  8. Când biluțele sunt gata, le puneți în sos și mai lăsați mâncarea să fiarbă 5-10 minute, încât sosul să înmoaie bilele de falafel.
  9. Mâncarea este mai bună a doua zi. 
  10. Gustoasă și caldă, și rece. Puteți să vă jucați un pic cu cantitatea de usturoi folosită, în funcție de gustul copilului.

Comentarii