piure portocaliu 9 luni

Piure portocaliu din linte și dovleac

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Piure

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

10

Timp de gătire

40

Dificultate

simple

Porţii

3 porții

Piure portocaliu din linte și dovleac – o rețetă de piure dulce-acrișor, plin de vitamine. Este un preparat gustos, sănătos și colorat!

Piure portocaliu din linte roșie și dovleac – un preparat dulce-acrișor, plin de vitamine.

Datorită conținutului mai mic de fibre, lintea roșie este mai ușor digerabilă. Ea produce mai puține gaze decât cea verde sau cea maro. De aceea este indicată ca primă opțiune între tipurile de linte pe care le poate încerca bebelușul. Pe lângă conținutul ridicat de fibre și de proteine, lintea mai are în componența sa fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, iar grăsimi – în cantitate foarte mică.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5vhKGA

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță și se spală foarte bine legumele. 
  2. Se pune la fiert într-o cratiță circa 1 litru apă. 
  3. După ce a clocotit, se pune la fiert mai întâi lintea (hidratată în prealabil), iar după 10 minute și celelalte legume. 
  4. Se mai lasă la fiert împreună la foc mic aproximativ 20 minute. 
  5. Dacă lichidul scade, se mai adaugă puțină apă clocotită.
  6.  La sfârșit se înlătură ceapa, se strecoară legumele și se pasează împreună cu sucul de lămâie.