supă de dovleac cu linte 10 luni

Supă de dovleac cu linte (de la 10 luni)

de Andreea
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vă invităm la o supă dulce, colorată și plină de arome – supă de dovleac cu linte.

Vă invităm la o supă dulce, colorată și plină de arome – supă de dovleac cu linte. Apreciată de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos.

Supă de dovleac cu linte

supă de dovleac și linte

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– un dovleac de 1 ½ kg
– 100 g linte
– 2 cartofi
– ½ țelină mică
– 1 rădăcină de păstârnac sau pătrunjel
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– 1 praz
– 2 căței usturoi
– 1 lg curry dulce
– 1 lg coriandru praf
– cimbru sau cimbrișor
– 1 Lg pastă de tomate
ulei de măsline
– sare (după vârsta de 1 an)

lg-linguriță; Lg-lingură

Mod de preparare:
Lintea se lasă la înmuiat de seara. Dimineața se clătește bine și se fierbe 20-30 minute, în funcție de soiul de linte.

În acest timp tăiați mărunt ceapa, prazul și rădăcinoasele. Înăbușiți-le câteva minute în puțină apă. După ce au început să se înmoaie adăugați condimentele, lintea fiartă, dovleacul și cartofii tăiați cuburi. Amestecați câteva secunde.

Adăugați 2 l de apă. Fierbeți totul 20-25 minute. Adăugați pasta de tomate, sare și piper în funcție de vârsta copilului. Mai dați un clocot. Gustați, probați cartoful și dovleacul să fie fierte, apoi închideți focul.

Serviți adăugând în farfurie puțin ulei de măsline, usturoi pisat și crutoane.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7dA2fc

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lintea se lasă la înmuiat de seara. Dimineața se clătește bine și se fierbe 20-30 minute, în funcție de soiul de linte.
  2. În acest timp tăiați mărunt ceapa, prazul și rădăcinoasele. .
  3. Înăbușiți-le câteva minute în puțină apă. 
  4. După ce au început să se înmoaie adăugați condimentele, lintea fiartă, dovleacul și cartofii tăiați cuburi. Amestecați câteva secunde.
  5. Adăugați 2 l de apă. 
  6. Fierbeți totul 20-25 minute.
  7.  Adăugați pasta de tomate, sare și piper în funcție de vârsta copilului. 
  8. Mai dați un clocot. Gustați, probați cartoful și dovleacul să fie fierte, apoi închideți focul. Serviți adăugând în farfurie puțin ulei de măsline, usturoi pisat și crutoane

Comentarii