pateu de linte 9 luni

Pateu de linte (de la 9 luni)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă pe bază de linte, delicioasă și simplu de preparat, care va înlocui cu succes pateul din carne în perioadele de post – pateu de linte.

O rețetă pe bază de linte, delicioasă și simplu de preparat, care va înlocui cu succes pateul din carne în perioadele de post – pateu de linte.

Pateu de linte

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 150g de linte
– 3 cartofi curățați și tăiați în sferturi
– 2 căței de usturoi
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– 2 linguri de zeamă de lămâie
– pătrunjel proaspăt tocat
– sare

Mod de preparare:
Lintea și cartofii se fierb separat. După ce legumele s-au răcit, le vom scurge de apă.
Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați-le până ce obțineți o pastă cremoasă și omogenă.
Aceasta se păstrează câteva ore la frigider, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. În funcție de consitența pe care o doriți, pateul de linte poate fi subțiat adăugându-i puțină apă rece.

Deși ingredientele sunt simple, vă spun din proprie experiență că rezultatul e unul fabulos: s-ar putea ca în curând să dublați cantitățile ingredientelor folosite!

Sursă foto: http://flic.kr/p/7svnPU

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lintea și cartofii se fierb separat. 
  2. După ce legumele s-au răcit, le vom scurge de apă.
  3. Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați-le până ce obțineți o pastă cremoasă și omogenă.
  4. Aceasta se păstrează câteva ore la frigider, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. 
  5. În funcție de consitența pe care o doriți, pateul de linte poate fi subțiat adăugându-i puțină apă rece.
  6. Deși ingredientele sunt simple, vă spun din proprie experiență că rezultatul e unul fabulos: s-ar putea ca în curând să dublați cantitățile ingredientelor folosite!

Comentarii