Pate de linte

Masă

Cină

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

pate de linte 9 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această rețetă de pate de linte este ușor de făcut și are doar câteva ingrediente de bază. Dar rezultatul va fi unul oau!

Pate de linte este o rețetă pe bază de linte, delicioasă și simplu de preparat. Va înlocui cu succes pateul obișnuit, mai ales dacă sunteți la post.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lintea și cartofii se fierb separat. 
  2. După ce legumele s-au răcit, le vom scurge de apă.
  3. Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați-le până ce obțineți o pastă cremoasă și omogenă.
  4. Aceasta se păstrează câteva ore la frigider, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. 
  5. În funcție de consitența pe care o doriți, pateul de linte poate fi subțiat adăugându-i puțină apă rece.

Deși ingredientele sunt simple, vă spun din proprie experiență că rezultatul este unul fabulos. Curând, s-ar putea să dublați cantitățile ingredientelor folosite!

Îl poți servi simplu,ca garnitură sau gustare pe bucățele de legume.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7svnPU