Sos curry

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Lactate

sos curry 3 ani
Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Mai aproape de India cu acest sos curry picant și cremos.

Recent am descoperit bucătăria asiatică şi am încercat câteva reţete. Iată reţeta de sos curry aşa cum se face el în India, picant şi cremos.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune o tigaie pe foc şi se topeşte untul încet, apoi se adaugă muştarul, piperul, curry-ul şi sarea. 
  2. Se amestecă apoi şi cu smântâna turnând puţin câte puţin şi amestecând în continuu.

Pentru a avea un rezultat perfect smântâna trebuie să fie uşor călduţă. Ea se poate încălzi pe baie de abur. Se serveşte în sosieră  alături de preparate asiatice şi nu numai.

Sursă foto: https://flic.kr/p/4HbvJH