curry de linte cu conopidă 2 ani

Curry de linte cu conopidă (de la 2 ani)

de Andreea
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest curry de linte cu conopidă este bogat în legume și aromă. Dacă cel mic nu este încă obișnuit cu multitudinea de condimente, folosiți doar o cantitate mică la început.

Acest curry de linte cu conopidă este bogat în legume și aromă. Dacă cel mic nu este încă obișnuit cu multitudinea de condimente, folosiți doar o cantitate mică la început.

Curry de linte cu conopidă

curry de linte

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 conopidă mică
– ½ cană de linte verde sau neagră
– 1 ceapă
– 3 căței de usturoi
– 1 morcov
– 2 cartofi
– 3 căni de apă sau supă de bază sau lichidul în care a fiert lintea
– 1 cutie de roșii în bulion sau 400 ml bulion de casă
– 1 cană de lapte de cocos (opțional)
– 2 lg curry
– 1 lg chimion
– 1 lg ghimbir ras

lg- linguriță

Mod de preparare:
Lintea se lasă la înmuiat peste noapte, timp în care își va dubla volumul. A doua zi o clătim bine și o punem la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Se înăbușă ceapa împreună cu usturoiul și ghimbirul în puțină apă, la foc mic, cu capacul pus. Amestecăm din când în când. Între timp tăiem morcovul și desprindem buchețele din conopidă. Tăiem cartofii cuburi.

Peste legumele înăbușite adăugăm morcovul, cartofii și condimentele. Amestecăm de câteva ori apoi adăugăm lichidele (supa de bază, apa în care a fiert lintea sau apă simplă), laptele de cocos și roșiile în bulion sau bulionul de casă. Fierbeți la foc mic până cartofii sunt aproape pătrunși. Adăugați conopida și mai fierbeți totul încă 10-15 minute.

Acest curry de linte cu conopidă se decorează cu niște pătrunjel tăiat mărunt și se servește alături de un orez integral.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lintea se lasă la înmuiat peste noapte, timp în care își va dubla volumul. 
  2. A doua zi o clătim bine și o punem la fiert într-o cantitate suficientă de apă. 
  3. Se înăbușă ceapa împreună cu usturoiul și ghimbirul în puțină apă, la foc mic, cu capacul pus. Amestecăm din când în când.
  4.  Între timp tăiem morcovul și desprindem buchețele din conopidă. Tăiem cartofii cuburi.
  5. Peste legumele înăbușite adăugăm morcovul, cartofii și condimentele. 
  6. Amestecăm de câteva ori apoi adăugăm lichidele (supa de bază, apa în care a fiert lintea sau apă simplă), laptele de cocos și roșiile în bulion sau bulionul de casă. Fierbeți la foc mic până cartofii sunt aproape pătrunși. Adăugați conopida și mai fierbeți totul încă 10-15 minute.  integral.
  7. Acest curry de linte cu conopidă se decorează cu niște pătrunjel tăiat mărunt și se servește alături de un orez

Comentarii