salată de orez şi curry  1 an

Salată de orez şi curry (de la 1 an)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Salată de orez şi curry – am gătit puţin orez împreună cu broccoli şi curry. Rezultatul a fost o masă consistentă şi plină de savoare.

Salată de orez şi curry – am gătit puţin orez împreună cu broccoli şi curry. Rezultatul a fost o masă consistentă şi plină de savoare.

Salată de orez şi curry

4739308094_c1e98fb61d_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ceapă
– 1 căţel de usturoi
– 3 căni de apă
– 1 ceaşcă orez brun cu bobul lung
– 1 linguriţă de sare
– 1 vârf de linguriţă piper alb
– 2 ceşti de broccoli
– 1 legătură de praz
– 2 roşii mari

Pentru sos:
– 1 lingură de apă
– 1 lingură sos de soia
– 1 lingură oţet alb de vin

Mod de preparare:
Se pune o oală la foc cu 3 linguri de apă. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun în oală. Se amestecă şi se lasă la fiert cam 5 minute până se înmoaie ceapa. Se adaugă orezul şi restul de 3 căni de apă ca şi praful de curry şi piperul şi se amestecă. Când ajunge la fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 30-40 de minute la foc mic.

Între timp se pune apă la fiert într-o altă oală pentru broccoli. Broccoli se va fierbe în apă mai puţină sau pe cât posibil la aburi, însă nu mai mult de 5 minute. Apoi se pun la scurs buchetele de broccoli. Când orezul este fiert se ia vasul de pe foc şi se mai lasă să se umfle acoperit cu un capac timp de 15 minute. Apoi se adaugă broccoli, prazul şi roşiile amestecând uşor.

Se face sosul combinând sosul de soia, oţetul de vin şi lingura de apă şi se toarnă peste orez. Se amestecă din nou şi se serveşte.

Sursa foto: https://flic.kr/p/8dNcbw

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune o oală la foc cu 3 linguri de apă.
  2.  Se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun în oală. Se amestecă şi se lasă la fiert cam 5 minute până se înmoaie ceapa. 
  3. Se adaugă orezul şi restul de 3 căni de apă ca şi praful de curry şi piperul şi se amestecă. Când ajunge la fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 30-40 de minute la foc mic.
  4. Între timp se pune apă la fiert într-o altă oală pentru broccoli. Broccoli se va fierbe în apă mai puţină sau pe cât posibil la aburi, însă nu mai mult de 5 minute. 
  5. Apoi se pun la scurs buchetele de broccoli. 
  6. Când orezul este fiert se ia vasul de pe foc şi se mai lasă să se umfle acoperit cu un capac timp de 15 minute. 
  7. Apoi se adaugă broccoli, prazul şi roşiile amestecând uşor.
  8. Se face sosul combinând sosul de soia, oţetul de vin şi lingura de apă şi se toarnă peste orez. Se amestecă din nou şi se serveşte.

Comentarii