Se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun în oală. Se amestecă şi se lasă la fiert cam 5 minute până se înmoaie ceapa.
Se adaugă orezul şi restul de 3 căni de apă ca şi praful de curry şi piperul şi se amestecă. Când ajunge la fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 30-40 de minute la foc mic.
Între timp se pune apă la fiert într-o altă oală pentru broccoli. Broccoli se va fierbe în apă mai puţină sau pe cât posibil la aburi, însă nu mai mult de 5 minute.
Apoi se pun la scurs buchetele de broccoli.
Când orezul este fiert se ia vasul de pe foc şi se mai lasă să se umfle acoperit cu un capac timp de 15 minute.
Apoi se adaugă broccoli, prazul şi roşiile amestecând uşor.
Se face sosul combinând sosul de soia, oţetul de vin şi lingura de apă şi se toarnă peste orez. Se amestecă din nou şi se serveşte.