orez cu leurdă 1 an

Orez cu leurdă și salată de varză murată

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Să profităm din plin de bogăția primăverii – orez cu leurdă și salată de varză murată!

Astăzi vă propun o rețetă de orez cu leurdă și salată de varză murată! Leurda sau usturoiul sălbatic conține vitaminele A, C, vitamine din complexul Bcalciufier, fosfor, sodiu, cupru, dar și renumiții compuși sulfurați, caracteristici tuturor plantelor din genul Allium.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Orezul se spală în 2-3 ape și se pune la fiert într-un vas cu apă din abundență și un praf de sare.
  2. După ce a dat în clocot se aruncă apa în care a fiert și se adaugă 2 căni de apă proaspătă.
  3. Se fierbe la foc mic pentru 10 minute.
  4. Între timp, se spală bine frunzele de leurdă și se toacă în bucăți de aproximativ 1 cm.
  5. După cele 10 minute, se adaugă frunzele de leurdă peste orez și se amestecă.
  6. Se mai lasă pe foc 5-10 minute, până când orezul este fiert și frunzele de leurdă devin moi.
  7. Se lasă să se răcească puțin și se adaugă o lingură de ulei de măsline și puțină drojdie inactivă, după gust (opțional), după care se amestecă ușor.
  8. Cât timp se gătește orezul cu leurdă puteți pregăti o salată cu varză acră, care completează foarte bine preparatul.
  9. Se toacă varza mărunt, se așază într-un castron.

Se stropește cu ulei de măsline și se presară un praf de piper. Pentru copii este indicat să speli varza înainte sau chiar să o ții pentru câteva ore în apă la desărat. Varza am tăiat-o în așa fel încât să obțin fâșii lungi. Astfel, le-am rulat în jurul furculiței cu orez și leurdă (la sugestia copilului) pentru a obține mici “sarmale” cu leurdă.
Sursă foto: Diversificare.ro