Salată de orez sălbatic și legume 1 an

Salată de orez sălbatic și legume

de Sorin
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

A venit primăvara și nu mai aveți destul timp de petrecut în bucătărie! Încercați această salată de orez sălbatic și legume, un preparat rapid pentru zile senine.

Astăzi vă propunem o salată hrănitoare, cu aromă minunată: salată de orez sălbatic și legume. A venit primăvara și nu mai aveți destul timp de petrecut în bucătărie! Încercați salata de orez sălbatic și legume, un preparat rapid pentru zile senine.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Orezul sălbatic se fierbe în suficientă apă cât să-l acopere cu un deget (ar fi bine să fierbeți orezul în apă suficientă și nu în exces, deoarece substanţele nutritive ar trebui să fie absorbite de ingredientul fiert).
  2.  Se va dezvolta o aromă minunată, de nucă, iar orezul fiert nu se va umfla foarte mult, ci va rămâne ferm și un pic lipicios.
  3. După ce orezul a fiert, se lasă la răcit.
  4. Între timp, se pregătesc legumele: se spală bine morcovii și ridichile, și se taie rondele subțiri sau fâșii. 
  5. Frunzele proaspete se spală foarte bine sub jet de apă rece și se lasă în strecurătoare pentru a se scurge apa în exces.
  6. Când orezul s-a răcit, se pune într-un bol împreună cu legumele tăiate rondele, usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline și sarea, amestecând bine. 
  7. Se lasă 10 minute, ca orezul să se impregneze cu aromele de lămâie și usturoi, apoi se adaugă frunzele proaspete de pătrunjel și mentă, se mai amestecă o dată și se servește imediat. 
  8. Este o salată foarte sățioasă, pe care, dacă nu adăugați usturoiul, o puteți lua la birou.

Combinând orezul sălbatic și legumele prezentate am obținut o salată cu o valoare mare nutritivă datorită mineralelor prezente în orez și vitaminelor prezente în legume și frunze.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro