Supă de orez cu legume – un preparat săţios şi plin de vitamine, care va fi îndrăgit, cu mic cu mare, de întreaga familie.
Paşii necesari preparării
- Se prepară supa de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic. Vom avea nevoie doar de zeama acesteia.
- Morcovul, dovlecelul și ceapa se taie cubuleţe.
- Se pune uleiul la încălzit într-o oală împreună cu câteva linguri de apă şi sotează legumele timp de 2-3 minute.
- Se adaugă orezul, amestecând în continuu timp de 2 minute, apoi se toarnă câte un polonic din supă, iar când supa este absorbită de către orez, se adaugă altul. Se repetă procesul până când orezul este aproape gata (al dente).
- Între timp, mazărea şi fasolea se fierb separat, se scurg de apă şi se adaugă peste orezul cu celelalte legume, împreună cu ceapa verde.
- Se adaugă restul de supă, iar când orezul este gata se asezonează cu sare. Eu am folosit şi puţin curry.
Supa este consistentă , însă dacă doriţi o puteţi servi alături de câteva crutoane.
Poftă mare!
Sursă foto: Diversificare.ro