salată de orez basmati şi fasole  1 an

Salată de orez basmati şi fasole (de la 1 an)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Salată de orez basmati şi fasole – nu toţi copiii vor să mănânce orez fiert, pilaf sau rizzoto. Pentru ei se poate pregăti o salată colorată care să conţină pe lângă orez, diverse legume.

Salată de orez basmati şi fasole – nu toţi copiii vor să mănânce orez fiert, pilaf sau rizzoto. Pentru ei se poate pregăti o salată colorată care să conţină pe lângă orez, diverse legume.

Salată de orez basmati şi fasole

141431965_2d5a7e0077_b

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 g orez basmati,
– 800 g fasole neagră,
– 300 g boabe de porumb fierte,
– 1 ceapă mică,
– 2 ardei graşi roşii,
– 1 limetă,
– 2 linguriţe de miere,
– 1 ardei iute roşu (opţional pentru copii),
– 1 legătură de coriandru,
chimen.

Mod de preparare:
Se pregătesc trei oale, nu prea mari, cu apă şi se pun pe foc. În fiecare oală se vor fierbe separat orezul, porumbul şi fasolea.

În apa în care se fierbe fasolea se adaugă chimen (pentru digestie mai uşoară).

Când sunt fierte, fasolea, porumbul şi orezul se spală, tot separat sub jet de apă rece.

Se amestecă separat coaja rasă de limetă, zeama de limetă, mierea și ardeiul iute tocat foarte fin. Dressing-ul se adaugă peste orezul fiert (spălat sub jet de apă în prealabil) şi se amestecă bine. Orezul se amestecă într-un vas mai mare cu boabele de porumb şi cu fasolea.

Ardeii graşi se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se toacă, iar ceapa se feliază fin și se adaugă împreună în salată.

Se presară coriandrul și se servește imediat. Pentru cine preferă, se poate înlocui mierea cu ulei de măsline şi se poate adăuga şi puţină sare.

Sursa foto: https://flic.kr/p/duSNa

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pregătesc trei oale, nu prea mari, cu apă şi se pun pe foc. 
  2. În fiecare oală se vor fierbe separat orezul, porumbul şi fasolea.
  3. În apa în care se fierbe fasolea se adaugă chimen (pentru digestie mai uşoară).
  4. Când sunt fierte, fasolea, porumbul şi orezul se spală, tot separat sub jet de apă rece.
  5. Se amestecă separat coaja rasă de limetă, zeama de limetă, mierea și ardeiul iute tocat foarte fin. 
  6. Dressing-ul se adaugă peste orezul fiert (spălat sub jet de apă în prealabil) şi se amestecă bine. 
  7. Orezul se amestecă într-un vas mai mare cu boabele de porumb şi cu fasolea.
  8. Ardeii graşi se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se toacă, iar ceapa se feliază fin și se adaugă împreună în salată.
  9. Se presară coriandrul și se servește imediat. 
  10. Pentru cine preferă, se poate înlocui mierea cu ulei de măsline şi se poate adăuga şi puţină sare.

Comentarii