Salată de orez basmati şi fasole

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

salată de orez basmati şi fasole  1 an
Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Salată de orez basmati şi fasole o combinație interesantă chiar și pentru cei mai mofturoși.

Salată de orez basmati şi fasole – nu toţi copiii vor să mănânce orez fiert, pilaf sau rizzoto. Pentru ei se poate pregăti o salată colorată care să conţină pe lângă orez, diverse legume.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pregătesc trei oale, nu prea mari, cu apă şi se pun pe foc. 
  2. În fiecare oală se vor fierbe separat orezul, porumbul şi fasolea.
  3. În apa în care se fierbe fasolea se adaugă chimen (pentru digestie mai uşoară).
  4. Când sunt fierte, fasolea, porumbul şi orezul se spală, tot separat sub jet de apă rece.
  5. Se amestecă separat coaja rasă de limetă, zeama de limetă, mierea și ardeiul iute tocat foarte fin. 
  6. Dressing-ul se adaugă peste orezul fiert (spălat sub jet de apă în prealabil) şi se amestecă bine. 
  7. Orezul se amestecă într-un vas mai mare cu boabele de porumb şi cu fasolea.
  8. Ardeii graşi se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se toacă, iar ceapa se feliază fin și se adaugă împreună în salată.
  9. Se presară coriandrul și se servește imediat. 

Pentru cine preferă, se poate înlocui mierea cu ulei de măsline şi se poate adăuga şi puţină sare.

Sursă foto: https://flic.kr/p/duSNa