Fasolea și orezul sunt un cuplu perfect din punct de vedere al complexului de proteine, ce merită încercat mereu – mâncare de fasole cu orez.
Fasolea și orezul sunt un cuplu perfect din punct de vedere al complexului de proteine, ce merită încercat mereu – mâncare de fasole cu orez.
Ingrediente:
– 1 castronel de fasole, înmuiată 24 de ore (își mărește volumul)
– 1 ceapă
– 2-3 căței de usturoi
– 3 morcovi medii
– supă clară
– o cană de orez
– condimente după gust şi în funcţie de vârsta copilului (curry, chimen măcinat, ghimbir, tarhon)
Mod de preparare:
Se pune fasolea la fiert și se schimbă apa de 2 ori, după ce dă în clocot. Se pune și orezul la fiert (preferabil în supa clară). Se sotează ceapa și usturoiul în supă (sau apă) cu o lingură de ulei.
Se adaugă morcovii. Când morcovul este deja fiert, se adaugă fasolea și se suplimentează cu supă (apă).
Se pot adăuga roșii, ardei, suc de roșii, după gust. Se condimentează, se stinge focul și se adaugă orezul. E preferabil să rămână puțină zeamă astfel încât mâncarea să nu rămână uscată.
Sursă foto: http://flic.kr/p/9raAAC
Comentarii