desert indian cu dovleac 1 an

Desert indian cu dovleac (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Din seria reţetelor asiatice, vă oferim acest desert indian cu dovleac, foarte sănătos. Rotunde şi mici aceste prăjiturele vor trezi curiozitatea copiilor.

Din seria reţetelor asiatice, vă oferim acest desert indian cu dovleac, foarte sănătos. Rotunde şi mici aceste prăjiturele vor trezi curiozitatea copiilor.

Desert indian cu dovleac

8409527887_90b3f2c762_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1/4 de dovleac,
– 2 linguri pastă de curmale (sau alt îndulcitor),
– 1 lingură lapte (poate fi lapte vegetal),
– 1 ou,
–  extract de vanilie,
– 1/2 linguriţă de scorţişoară.

Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul şi se taie bucăţele care se încălzesc în cuptor până se înmoaie.
Se pun bucăţile de dovleac într-o oală şi se pasează, se adaugă îndulcitorul, laptele, oul, vanilia şi scorţişoara, după care se pun pe foc mic amestecându-se bine toate ingredientele. Se ia de pe foc şi se răceşte. Se modelează aluatul obținut în forme mici, ovale, care se pun în formele de brioşe, pentru copt. Se țin în cuptorul fierbinte, timp de 10 minute.

Sursa foto: https://flic.kr/p/dP82E8

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă dovleacul şi se taie bucăţele care se încălzesc în cuptor până se înmoaie.
  2. Se pun bucăţile de dovleac într-o oală şi se pasează, se adaugă îndulcitorul, laptele, oul, vanilia şi scorţişoara, după care se pun pe foc mic amestecându-se bine toate ingredientele. 
  3. Se ia de pe foc şi se răceşte. 
  4. Se modelează aluatul obținut în forme mici, ovale, care se pun în formele de brioşe, pentru copt.
  5. Se țin în cuptorul fierbinte, timp de 10 minute.

Comentarii