supă cremă de cartofi cu usturoi 9 luni

Supă cremă de cartofi cu usturoi (de la 9 luni)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O supă cremă catifelată și plină de vitamine, ușor de preparat, numai bună pentru bebeluși, copii și nu numai – supă cremă de cartofi cu usturoi.

O supă cremă catifelată și plină de vitamine, ușor de preparat, numai bună pentru bebeluși, copii și nu numai – supă cremă de cartofi cu usturoi.

Supă cremă de cartofi cu usturoi

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 6 cartofi
– 2-3 morcovi
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 1 rădăcină de păstârnac
– 1 țelină mică
– 1 căpățână de usturoi
– o lingură de ulei
– sare și piper (doar pentru copiii mai mari de 1 an)

Mod de preparare:
Cartofii, morcovii și rădăcinoasele se curăță și se pun la fiert într-o oală cu apă. Opțional, pentru copiii cu vârsta de peste 1 an, se poate adăuga puțină sare și o lingură de ulei. Lăsăm oala acoperită cu un capac să fiarbă la foc mic. Între timp, pisăm usturoiul.

După ce legumele au fiert, le vom mixa în blender, adăugând apa din supa rezultată în urma fierberii, până ce obținem o consistență cremoasă. Aceasta se mai dă în clocot, împreună cu usturoiul pisat și puțin piper.

Pentru un plus de aromă, eu prefer să ornez  farfuriile de supă cu câteva frunze de pătrunjel verde, iar pentru a aprecia și mai mult textura ei catifelată, o servesc cu câteva crutoane crocante, făcute acasă. E un preparat care va fi cu siguranță pe placul bebelușilor și al copiilor.

Update: Iată și un scurt material video cu prepararea rețeței din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9UVQm3

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii, morcovii și rădăcinoasele se curăță și se pun la fiert într-o oală cu apă. 
  2. Opțional, pentru copiii cu vârsta de peste 1 an, se poate adăuga puțină sare și o lingură de ulei. Lăsăm oala acoperită cu un capac să fiarbă la foc mic. 
  3. Între timp, pisăm usturoiul.
  4. După ce legumele au fiert, le vom mixa în blender, adăugând apa din supa rezultată în urma fierberii, până ce obținem o consistență cremoasă. 
  5. Aceasta se mai dă în clocot, împreună cu usturoiul pisat și puțin piper.
  6. Pentru un plus de aromă, eu prefer să ornez  farfuriile de supă cu câteva frunze de pătrunjel verde, iar pentru a aprecia și mai mult textura ei catifelată, o servesc cu câteva crutoane crocante, făcute acasă. E un preparat care va fi cu siguranță pe placul bebelușilor și al copiilor. Update: Iată și un scurt material video cu prepararea rețeței din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii