Supă cremă de cartofi cu usturoi

Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

supă cremă de cartofi cu usturoi 9 luni
Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Supă cremă de cartofi cu usturoi servită cu crutoane făcute în casă și decorată cu pătrunjel. Un deliciu!

O supă cremă catifelată și plină de vitamine, ușor de preparat, numai bună pentru bebeluși, copii și nu numai – supă cremă de cartofi cu usturoi.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii, morcovii și rădăcinoasele se curăță și se pun la fiert într-o oală cu apă. 
  2. Opțional, pentru copiii cu vârsta de peste 1 an, se poate adăuga puțină sare și o lingură de ulei. Lăsăm oala acoperită cu un capac să fiarbă la foc mic. 
  3. Între timp, pisăm usturoiul.
  4. După ce legumele au fiert, le vom mixa în blender, adăugând apa din supa rezultată în urma fierberii, până ce obținem o consistență cremoasă. 
  5. Aceasta se mai dă în clocot, împreună cu usturoiul pisat și puțin piper.

Pentru un plus de aromă, eu prefer să ornez  farfuriile de supă cu câteva frunze de pătrunjel verde. Pentru a aprecia și mai mult textura ei catifelată, o servesc cu câteva crutoane crocante, făcute în casă. E un preparat care va fi cu siguranță pe placul bebelușilor și al copiilor.

Update: Iată și un scurt material video cu prepararea rețeței din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9UVQm3