Luna martie vine cu o explozie de legume proaspete – urzici, spanac, ștevie, untișor, leurdă, varză, praz, napi, anghinare, ridichi, salată verde. Sunt câteva dintre ingredientele pe care le găsești pe tarabe odată cu venirea primăverii.
Am făcut o selecție de 5 rețete în care le vei regăsi și care sper să te inspire pentru mesele sănătoase ale întregii familii:
1. Supă de spanac și leurdă cu zdrențe (de la 2 ani) – leurda este, de fapt, usturoiul sălbatic și face parte din legume ce conține vitaminele A, vitamina C, complexul de vitamina B și săruri minerale de calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru, dar și oligoelemente.
2. Praz umplut cu ciuperci (de la 1 an) – gustul prazului este asemănător cu cel al cepei, dar mai blând și mai dulceag, ceea ce îl face iubit de cei mici.
3. Supă cremă de frunze de ridichi (de la 10 luni) – ridichile sunt legume ce pot fi introduse după vârsta de 1 an și au un conținut ridicat de vitamine, minerale și fibre. Ele acționează și ca detoxifiant și contribuie la creșterea imunității celor mici.
4. Salată simplă de anghinare (de la 1 an) – bogată în substanţe nutritive, anghinarea se recomandă copiilor pentru o creştere bună. Conține o mare varietate de antioxidanți, vitamine, minerale și tratează diverse afecțiuni digestive și îmbunătățește funcțiile ficatului.
5. Salată mărțișor (de la 1 an) – pentru că nu putea lipsi de pe lista mea, este o salată cu legume “fericite” pe care te las să o descoperi în tihnă.
Sursă foto: https://flic.kr/p/eiSYct