budincă de orez 1 an

Budincă de orez (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Orez

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Budincă de orez – un desert destul de simplu, dar foarte gustos şi aromat. Este foarte sănătos și este apreciat de copii și adulți.

Budincă de orez – un desert destul de simplu, dar foarte gustos şi aromat. Este foarte sănătos și este apreciat de copii și adulți.

Budincă de orez

Budincă de orez

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g orez
– 500 ml lapte
– 4 ouă
– 1 baton de vanilie
– 2 l apă pentru fiert
– sirop de arţar (sau alt îndulcitor natural) după gust

Mod de preparare:
Se fierbe orezul cu vanilia în apă clocotită până când este aproape gata. Se scurge cât de bine se poate de apa rămasă şi se scoate batonul de vanilie.

Până când se răceşte orezul se bat ouăle bine până la omogenizare împreună cu îndulcitorul. Când orezul s-a răcit se amestecă totul şi se toarnă compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt.

Compoziţia trebuie să fie în acest moment puţin mai moale decât un pilaf pentru ca orezul să se mai umfle în tavă, devenind o masă compactă care să se poată tăia cu cuţitul. Se coace o oră sau o oră şi jumătate în funcţie de cât de moale este compoziţia în momentul introducerii în cuptor. Se lasă la răcit ca să se poată întări, la fel ca o prăjitură.

Poate fi servită ca atare sau cu sos dulce de migdale.

Sursa foto: https://flic.kr/p/aeL1YN

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierbe orezul cu vanilia în apă clocotită până când este aproape gata. Se scurge cât de bine se poate de apa rămasă şi se scoate batonul de vanilie.
  2. Până când se răceşte orezul se bat ouăle bine până la omogenizare împreună cu îndulcitorul. 
  3. Când orezul s-a răcit se amestecă totul şi se toarnă compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt.
  4. Compoziţia trebuie să fie în acest moment puţin mai moale decât un pilaf pentru ca orezul să se mai umfle în tavă, devenind o masă compactă care să se poată tăia cu cuţitul. 
  5. Se coace o oră sau o oră şi jumătate în funcţie de cât de moale este compoziţia în momentul introducerii în cuptor. 
  6. Se lasă la răcit ca să se poată întări, la fel ca o prăjitură.
  7. Poate fi servită ca atare sau cu sos dulce de migdale.

Comentarii