crackers 2 ani

Crackers (de la 2 ani)

de Andreea
Masă

Finger food

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chipsuri

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Astăzi o rețetă simplă de crackers.

Astăzi o rețetă simplă de crackers. Apreciați de copii și de adulți. Este un preparat foarte gustos și sănătos. Poftă bună!

Crackers

crackers

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ½ cană făină albă
– ½ lg sare
– ½ lg drojdie instant
– 1 Lg zahăr brun
– 1 Lg ulei
– ½ cană apă la temperatura camerei
semințe de susanchimen, mac, boia dulce sau iute, sare de mare

Mod de preparare:
Într-un bol amestecați făina, sarea, drojdia, zahărul și uleiul. Adăugați apoi apa pentru a forma o bilă de aluat. S-ar putea să nu aveți nevoie de toată apa, turnați câte puțin. Pe o suprafață înfăinată frământați aluatul cam 10 minute, până devine elastic și neted. Ungeți aluatul cu puțin ulei, acoperiți-l cu folie și lăsați să crească până își dublează volumul, cam 90 de minute.

Ungeți blatul de lucru cu puțin ulei. Așezați aluatul și aplatizați cu mâna pentru a-i da o formă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de tava în care se va coace (cam 38/30 cm sau o tavă de cuptor obișnuită). Presărați puțină făină pe aluat. Cu un sucitor întindeți aluatul subțire ca o foaie de hârtie. Dacă se opune, opriți-vă și lăsați aluatul să se odihnească 5 minute, acoperit, apoi încercați din nou.

Cu grijă transferați aluatul pe o foaie de copt de mărimea tăvii. Stropiți aluatul cu apă , apoi, în straturi alternative, decorați cu semințe, sare de mare grunjoasă și boia. Puteți da acum forme cu un cutter sau un cuțit foarte ascuțit. Nu e obligatorie această etapă. După ce se vor coace și răci, foaia se rupe ușor.

Coaceți 15-20 de minute, în funcție de grosimea foii.

Sursă foto: http://flic.kr/p/dnMgBU

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol amestecați făina, sarea, drojdia, zahărul și uleiul. 
  2. Adăugați apoi apa pentru a forma o bilă de aluat. 
  3. S-ar putea să nu aveți nevoie de toată apa, turnați câte puțin. 
  4. Pe o suprafață înfăinată frământați aluatul cam 10 minute, până devine elastic și neted. 
  5. Ungeți aluatul cu puțin ulei, acoperiți-l cu folie și lăsați să crească până își dublează volumul, cam 90 de minute.
  6. Ungeți blatul de lucru cu puțin ulei. 
  7. Așezați aluatul și aplatizați cu mâna pentru a-i da o formă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de tava în care se va coace (cam 38/30 cm sau o tavă de cuptor obișnuită). 
  8. Presărați puțină făină pe aluat. Cu un sucitor întindeți aluatul subțire ca o foaie de hârtie. 
  9. Dacă se opune, opriți-vă și lăsați aluatul să se odihnească 5 minute, acoperit, apoi încercați din nou.
  10. Cu grijă transferați aluatul pe o foaie de copt de mărimea tăvii. 
  11. Stropiți aluatul cu apă , apoi, în straturi alternative, decorați cu semințe, sare de mare grunjoasă și boia. 
  12. Puteți da acum forme cu un cutter sau un cuțit foarte ascuțit. 
  13. Nu e obligatorie această etapă. După ce se vor coace și răci, foaia se rupe ușor.
  14. Coaceți 15-20 de minute, în funcție de grosimea foii.

Comentarii