Mâncatul mai repede versus răbdarea copilului

Ca adult, încerc la fiecare masă să mănânc mai încet, știind cât de important este pentru organism să îi acord timp să proceseze mâncarea ingerată.

Însă când vine vorba de un copil sau un bebeluș, răbdarea de care dă dovadă acesta este strâns legată de timpul petrecut în scaunul de masă.

Încă de la începutul diversificării alimentației fetiței mele am avut această dilemă. Oare cum e mai bine? Să-i dau de mâncare mai repede ca să mă asigur că a mâncat suficient sau doar cât are răbdare și să mă împac cu ideea că asta e?

De-a lungul timpului le-am testat pe amândouă. Când îi era foarte foame, ajungeam să îi dau de mâncare mai repede, asta în cazul în care foloseam lingurița și totul părea OK. Când îi dădeam să mănânce mai încet, după propriul ei ritm, masa se termina aproape înainte de a fi început. Atunci au intrat în joc jucăriile pentru unele dintre mese. Dar nici asta nu mi s-a părut o metodă prea bună.

Acest articol este o invitație la discuții cu voi mămicile care ne citiți, pe tema timpului și modului petrecut la masă de copiii voștri.

Haideți să discutăm despre metodele aplicate și efectele lor.
Ați cerut părerea unor medici cu privință la acest subiect?
Ce răspunsuri ați primit și mai important, au funcționat soluțiile respective?
Ce reacție au avut copiii când le-ați aplicat?

Sursă foto: http://flic.kr/p/gTPEs