supă de roşii 2 ani

Supă de roşii (de la 2 ani)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această supă de roşii este adorată de copii, mai ales dacă alături are și câteva crutoane aromate.

Această supă de roşii este adorată de copii, mai ales dacă alături are și câteva crutoane aromate. Și adulții se vor bucura de ea.

Supă de roşii

4830254403_c48f260d4e_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 kg de roşii bine coapte
– 25 g de unt
– 2 bucăţi ţelină tocate mărunt
– 1 ceapă tocată fin
– 1 morcov mare, tocat fin
– 500 ml suc de roşii
– 6 frunze mari de busuioc, plus câteva frunze pentru ornat
– 1 linguriţă de sos Tabasco (opțional, datorită iuțimii)
sare
piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:
La început se opăresc roşiile în apă clocotită timp de câteva secunde pentru a putea fi curăţate de pieliţă. Odată curăţate de pieliţă se toacă în cuburi mici.
Într-o oală de 2l se pune untul împreună cu puţină apă şi se sotează ţelina, ceapa şi morcovul, toate tocate, timp de 5-6 minute. Se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc încă 2 minute. Apoi se adaugă sucul de roşii împreună cu 700 ml de apă şi se mai lasă până supa ajunge din nou la punctul de fierbere. Se adaugă frunzele de busuioc, se amestecă bine supa şi se acoperă cu un capac. Se fierbe încă 20-25 de minute. Opțional, acum se poate adăuga și sosul Tabasco.

Se serveşte în boluri decorate cu frunze de busuioc.
Ca sugestie, supa de roşii se poate păstra şi în congelator, în caserole bine închise cu capac timp de maxim 2 luni.
Sursa foto: https://flic.kr/p/8mQjmk

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. La început se opăresc roşiile în apă clocotită timp de câteva secunde pentru a putea fi curăţate de pieliţă. Odată curăţate de pieliţă se toacă în cuburi mici.
  2. Într-o oală de 2l se pune untul împreună cu puţină apă şi se sotează ţelina, ceapa şi morcovul, toate tocate, timp de 5-6 minute. 
  3. Se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc încă 2 minute. Apoi se adaugă sucul de roşii împreună cu 700 ml de apă şi se mai lasă până supa ajunge din nou la punctul de fierbere. 
  4. Se adaugă frunzele de busuioc, se amestecă bine supa şi se acoperă cu un capac. Se fierbe încă 20-25 de minute. Opțional, acum se poate adăuga și sosul Tabasco.
  5. Se serveşte în boluri decorate cu frunze de busuioc.
  6. Ca sugestie, supa de roşii se poate păstra şi în congelator, în caserole bine închise cu capac timp de maxim 2 luni.

Comentarii