supă de roșii 2 ani

Supă de roșii (de la 2 ani)

de Andreea
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O supă de roșii cât se poate de simplă. Încercați-o în orice anotimp! Foarte sănătoasă și gustoasă. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

O supă de roșii cât se poate de simplă. Încercați-o în orice anotimp! Foarte sănătoasă și gustoasă. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Supă de roșii

supă de roșii

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 cutii mici de roșii decojite, în suc propriu sau 1 Kg de roșii prunișoare
– 2 Lg pastă de tomate
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 1 L supă de bază
– 1 lg zahăr brun (opțional*)
– câțeva frunze de busuioc sau crenguțe de oregano
ulei de măsline

*Când folosim roșii proaspete, supa iese destul de acrișoară. O linguriță de zahăr adăugată la fiert va mai îmblânzi gustul natural acru al roșiilor.

Mod de preparare:
Se taie ceapa și usturoiul și se fierb/sotează în puțină apă/și puțin ulei cam 5 minute. Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine. Turnăm conținutul conservelor sau roșiile proaspete tăiate cuburi, amestecăm. Turnăm supa de bază și lăsăm să fiarbă cam 20 de minute. Putem zdrobi roșiile cu o lingură de lemn în timp ce fierbe supa.

În ultimele minute de fierbere condimentăm supa cu puțină sare, piper și crenguțele sau frunzele de plante aromate. Plantele aromatice se pot scoate după ce s-au infuzat. Pentru un gust mai pronunțat, se pot mărunți înainte de a se adăuga în supă.
Dacă la prepararea supei nu s-a utilizat ulei, puteți adăuga în bolul de supă, în momentul servirii, o linguriță de ulei de măsline.

Roșiile se vor zdrobi în timpul fierberii. Dacă folosim roșii din conservă, nu vor avea pielițe. Totuși, pentru copiii care preferă o consistență mai cremoasă, puteți folosi un mixer vertical și transforma astfel într-o supă-cremă.

Mie îmi place o supă de roșii mai groasă. Dacă aveți aceeași preferință, fierbeți supa puțin mai mult. Dacă din contră, vi se pare prea groasă, puteți adăuga puțin mai multă supă de bază sau chiar apă.

Serviți supa de roșii cu crutoane cu usturoi sau tartine cu usturoi.

Sursă foto: http://flic.kr/p/cDD2Nm

Ingrediente

  • 2 cutii mici de roșii, decojite, în suc propriu sau 1 Kg de roșii prunișoare
  • 2 linguri pastă tomate
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 litru supă, de bază (http://diversificare.ro/retete/2013/09/supa-de-baza-de-legume-de-la-8-luni/)
  • 1 linguriță zahăr brun, (opțional - Când folosim roșii proaspete, supa iese destul de acrișoară. O linguriță de zahăr adăugată la fiert va mai îmblânzi gustul natural acru al roșiilor.)
  • câteva frunze de busuioc, sau crenguțe de
  • oregano
  • ulei de măsline

Paşii necesari preparării

  1. Se taie ceapa și usturoiul și se fierb/sotează în puțină apă/și puțin ulei cam 5 minute. 
  2. Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine. 
  3. Turnăm conținutul conservelor sau roșiile proaspete tăiate cuburi, amestecăm. 
  4. Turnăm supa de bază și lăsăm să fiarbă cam 20 de minute. 
  5. Putem zdrobi roșiile cu o lingură de lemn în timp ce fierbe supa.
  6. În ultimele minute de fierbere condimentăm supa cu puțină sare, piper și crenguțele sau frunzele de plante aromate. Plantele aromatice se pot scoate după ce s-au infuzat. Pentru un gust mai pronunțat, se pot mărunți înainte de a se adăuga în supă.
  7. Dacă la prepararea supei nu s-a utilizat ulei, puteți adăuga în bolul de supă, în momentul servirii, o linguriță de ulei de măsline.
  8. Roșiile se vor zdrobi în timpul fierberii. Dacă folosim roșii din conservă, nu vor avea pielițe. Totuși, pentru copiii care preferă o consistență mai cremoasă, puteți folosi un mixer vertical și transforma astfel într-o supă-cremă. Mie îmi place o supă de roșii mai groasă. Dacă aveți aceeași preferință, fierbeți supa puțin mai mult. Dacă din contră, vi se pare prea groasă, puteți adăuga puțin mai multă supă de bază sau chiar apă.
  9. Serviți supa de roșii cu crutoane cu usturoi sau tartine cu usturoi

Comentarii