sos simplu de roșii 2 ani

Sos simplu de roșii (de la 2 ani)

de Andreea
Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Acesta este un sos simplu de roșii multi-practic. Îl putem servi alături de paste, gnochi, lasagna, paste la cuptor, plăcinte cu spanac sau cu brânză, cartofi, chiar și chips-uri.

Acesta este un sos simplu de roșii multi-practic. Îl putem servi alături de paste, gnochi, lasagna, paste la cuptor, plăcinte cu spanac sau cu brânză, cartofi, chiar și chips-uri.

Sos simplu de roșii

Sos simplu de rosii

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 Lg ulei de măsline
– 1 ceapă tăiată mărunt
– 3-4 căței de usturoi
– 2 Lg pastă de tomate
– 1 lg oregano uscat
– 1 lg cimbru (cimbrișor) uscat
– 1/4 cană (60 ml) supă de bază sau apă
– 1 conservă de roșii în suc propriu (875 g)
– 1 lg zahăr brun
– 1/8 lg piper
– 1 lg sare

lg-linguriță

Mod de preparare:
La foc mic sotăm ceapa în ulei (sau în puțină apă) 5 minute, timp în care amestecăm pentru a nu se arde. Adăugăm usturoiul și sotăm pentru încă 2-3 minute. Punem condimentele împreună cu pasta de tomate și timp de 3 minute amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm apa sau supa de bază, amestecăm.

Următorul pas este să adăugăm conținutul conservei împreună cu lingurița de zahăr. Aceasta din urmă are rolul de a tăia din aciditatea roșiilor. Roșiile din conservă pot fi puse întregi sau tăiate cuburi. Fierbem sosul la foc mic timp de 10 minute în vasul neacoperit. Știm că e gata sosul când rămâne lipit de lingura de lemn.

La sfârșit adăugăm sarea și piperul după gust. Dacă mai e nevoie de mai multe condimente, acum e momentul să dați frâu imaginației și să le adăugați.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4YJ4BR

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. La foc mic sotăm ceapa în ulei (sau în puțină apă) 5 minute, timp în care amestecăm pentru a nu se arde. 
  2. Adăugăm usturoiul și sotăm pentru încă 2-3 minute. 
  3. Punem condimentele împreună cu pasta de tomate și timp de 3 minute amestecăm cu o lingură de lemn. 
  4. Turnăm apa sau supa de bază, amestecăm.
  5. Următorul pas este să adăugăm conținutul conservei împreună cu lingurița de zahăr. Aceasta din urmă are rolul de a tăia din aciditatea roșiilor.
  6.  Roșiile din conservă pot fi puse întregi sau tăiate cuburi. 
  7. Fierbem sosul la foc mic timp de 10 minute în vasul neacoperit. Știm că e gata sosul când rămâne lipit de lingura de lemn.
  8. La sfârșit adăugăm sarea și piperul după gust. Dacă mai e nevoie de mai multe condimente, acum e momentul să dați frâu imaginației și să le adăugați.

Comentarii