batoane cu cereale 1 an

Batoane cu cereale (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pregătiți repede și ușor pentru copii batoane cu cereale. Sunt reale bombe cu energie, vitamine și minerale, delicioase și bune apărătoare ale imunității.

Pregătiți repede și ușor pentru copii batoane cu cereale. Sunt reale bombe cu energie, vitamine și minerale, delicioase și bune apărătoare ale imunității.

Batoane cu cereale

batoane cu cereale

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200 g fulgi de ovăz
– 250 g fulgi cocos
– 250 g amestec de fructe uscate la alegere (caise, smochine, curmale)
– 100 g seminte de floarea soarelui decojite
– 35 g migdale
– 125 g miez de nucă
– 125 g stafide aurii
– 1 lingură de goji
– 60 g măceșe deshidratate sau merișor
– 320 g unt nesărat
– 220 ml sirop de arțar
– 220 g miere de albine sau, pentru copiii alergici pastă de curmale

Mod de preparare:
Batoanele cu cereale sunt foarte simmplu de pregătit. Pentru început se scot sâmburii curmalelor și se decojesc semințele. Apoi se sfarmă miezul de nucă și migdalele. Se toacă mărunt fructele uscate, stafidele și curmalele.
Apoi se pregătește o tavă de copt (de preferat una dreptunghiulară) cu hârtie de copt: se unge cu unt și apoi se întinde hârtia de copt, astfel hârtia va sta lipită bine, iar batoanele se vor manevra mai ușor.
Se amestecă toate ingredientele uscate: cereale, cocos,  fructe deshidratate, nuca, semințele de floarea soarelui, migdalele pentru a obține un mix uniform.

Separat se amestecă untul, siropul de arțar și mierea pentru a obține un sirop (va ieși un sirop mai vâscos). Pentru rezultatul dorit untul se topește înainte, siropul de arțar trebuie să fie la tempreatura camerei iar mierea va fi ținută câteva minute aproape de o sursă de căldură pentru a deveni mai lichidă. Mierea nu se încălzește la foc  pentru a nu deveni toxică.

Siropul obținut se toarnă peste mixul pregătit mai devreme și se amestecă foarte bine. Compoziția se toarnă în tava pregătită cu hârtie de copt. Se presează cu lingura copmoziția pentru a se întinde cât mai bine Se așează deasupra o altă tavă  și se presează. Deasupra se va pune o greutate, cel mai simplu e să folosiți niște borcane cu gem de exemplu. Se introduce totul la frigider.

Se lasă până când totul s-a răcit, adică timp de câteva ore. Apoi se scot din frigider și se taie în formele dorite. Dacă btoanele obținute sunt lipicioase, ele se pot tăvăli prin cocos, susan sau migdale mărunțite foarte bine.

Sursa foto: https://flic.kr/p/ah87Vw

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Pentru început se scot sâmburii curmalelor și se decojesc semințele. 
 2. Apoi se sfarmă miezul de nucă și migdalele. 
 3. Se toacă mărunt fructele uscate, stafidele și curmalele.
 4. Apoi se pregătește o tavă de copt (de preferat una dreptunghiulară) cu hârtie de copt: se unge cu unt și apoi se întinde hârtia de copt, astfel hârtia va sta lipită bine, iar batoanele se vor manevra mai ușor.
 5. Se amestecă toate ingredientele uscate: cereale, cocos,  fructe deshidratate, nuca, semințele de floarea soarelui, migdalele pentru a obține un mix uniform.
 6. Separat se amestecă untul, siropul de arțar și mierea pentru a obține un sirop (va ieși un sirop mai vâscos). 
 7. Pentru rezultatul dorit untul se topește înainte, siropul de arțar trebuie să fie la tempreatura camerei iar mierea va fi ținută câteva minute aproape de o sursă de căldură pentru a deveni mai lichidă. 
 8. Mierea nu se încălzește la foc pentru a nu deveni toxică.
 9. Siropul obținut se toarnă peste mixul pregătit mai devreme și se amestecă foarte bine. 
 10. Compoziția se toarnă în tava pregătită cu hârtie de copt. 
 11. Se presează cu lingura compoziția pentru a se întinde cât mai bine.
 12. Se așează deasupra o altă tavă  și se presează. 
 13. Deasupra se va pune o greutate, cel mai simplu e să folosiți niște borcane cu gem de exemplu. Se introduce totul la frigider.
 14. Se lasă până când totul s-a răcit, adică timp de câteva ore. 
 15. Apoi se scot din frigider și se taie în formele dorite. 
 16. Dacă batoanele obținute sunt lipicioase, ele se pot tăvăli prin cocos, susan sau migdale mărunțite foarte bine.