cereale/batoane granola cu nuci și semințe 12 luni

Cereale/batoane granola cu nuci și semințe

de Andreea
Masă

Mic-dejun

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

15

Timp de gătire

75

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Cereale/batoane granola cu nuci și semințe sunt varianta crocantă a unui musli. Le puteți încerca pentru a schimba rutina sau pentru a face cunoștință copilului cu noi consistențe.

Cereale/batoane granola cu nuci și semințe sunt varianta crocantă a unui musli. Le puteți încerca pentru a schimba rutina sau pentru a face cunoștință copilului cu noi consistențe.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Cuptorul se încinge la 125 grade celsius. 
 2. Într-un bol încăpător amestecăm bine toate ingredientele uscate.
 3.  Untul și îndulcitorul se topesc pe foc pentru a deveni lichide. Se toarnă apoi peste ingredientele uscate și se amestecă bine.
 4. Se ia o tavă obișnuită de cuptor și se tapetează cu hârtie de copt. 
 5. Se toarnă compoziția într-un strat uniform. Presăm cu degetele pentru a ajuta compoziția să se lipească și să se uniformizeze. 
 6. Se coace 75 de minute.
 7. Când se răcește va deveni crocantă. 
 8. Se poate tăia în batoane (care nu vor fi uniforme, se vor rupe) și consuma ca atare sau se sparge în bucățele și se folosește ca un musli crocant la micul dejun.
 9.  Se păstrează într-un recipient închis etanș.
 10. Data următoare voi folosi și fructe uscate pentru un plus de dulce (merișor, curmale, stafide, smochine). Vă voi povesti cum a ieșit. Dacă cineva încearcă variante cu fructe înaintea mea, îl rugăm să ne povestească.
 11. Din cantitățile de mai sus va rezulta cam 1 kg de cereale granola, mai bune decât orice cereale de acest gen, cu foarte mult zahăr, din comerț. Rolul untului și a îndulcitorului este de a lipi ingredientele și pentru un plus de aromă. Dacă aveți unt de cocos, cred că este varianta perfectă pentru o rețetă vegană, cu ingrediente numai de origine vegetală.

Le-am consumat cu iaurt de casă. Sunt foarte bune, mai ales pentru cei cărora le place consistența crocantă. Am folosit malț de orz, poate mai puțin de o jumătate de cană și nu a ieșit foarte dulce.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6XPDu3