pâine de casă cu seminţe şi cereale 1 an

Pâine de casă cu seminţe şi cereale (de la un an)

de Oana
Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Pâinea de casă cu seminţe şi cereale va deveni preferata dumneavoastră! Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt coaptă!

Pâine de casă cu seminţe şi cereale – această pâine va deveni preferata dumneavoastră! Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt coaptă!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune într-un vas jumătate din cantitatea de făină, se amestecă cu drojdia, se pun seminţele. 
  2. Se toarnă apa puţin câte puţin, uleiul şi restul de făină. 
  3. Se frământă până când obţineţi un aluat elastic, dar care nu se lipeşte mai deloc mâini. 
  4. Lăsaţi aluatul să dospească în vasul acoperit cu un şervet curat timp de 50-60 minute. 
  5. Puneţi apoi aluatul crescut într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt, mai lăsaţi 20-30 minute la crescut şi apoi daţi la cuptor până se rumeneşte, aproximativ 30-40 minute.
Se pune într-un vas jumătate din cantitatea de făină, se amestecă cu drojdia, se pun seminţele. Se tornă apa puţin câte puţin, uleiul şi restul de făină . Se frământă până când obţineţi un aluat elastic, dar care nu se lipeşte mai deloc mâini. Lăsaţi aluatul să dospească în vasul acoperit cu un şervet curat timp de 50-60 minute. Puneţi apoi aluatul crescut într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt, mai lăsaţi 20-30 minute la crescut şi apoi daţi la cuptor până se rumeneşte, aproximativ 30-40 minute.

Sursa foto:http://flic.kr/p/8SJWfq

Comentarii