Pâine de casă cu seminţe şi cereale – această pâine va deveni preferata dumneavoastră! Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt coaptă!
Paşii necesari preparării
- Se pune într-un vas jumătate din cantitatea de făină, se amestecă cu drojdia, se pun seminţele.
- Se toarnă apa puţin câte puţin, uleiul şi restul de făină.
- Se frământă până când obţineţi un aluat elastic, dar care nu se lipeşte mai deloc mâini.
- Lăsaţi aluatul să dospească în vasul acoperit cu un şervet curat timp de 50-60 minute.
- Puneţi apoi aluatul crescut într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt, mai lăsaţi 20-30 minute la crescut şi apoi daţi la cuptor până se rumeneşte, aproximativ 30-40 minute.
Se pune într-un vas jumătate din cantitatea de făină, se amestecă cu drojdia, se pun seminţele. Se tornă apa puţin câte puţin, uleiul şi restul de făină . Se frământă până când obţineţi un aluat elastic, dar care nu se lipeşte mai deloc mâini. Lăsaţi aluatul să dospească în vasul acoperit cu un şervet curat timp de 50-60 minute. Puneţi apoi aluatul crescut într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt, mai lăsaţi 20-30 minute la crescut şi apoi daţi la cuptor până se rumeneşte, aproximativ 30-40 minute.
Sursa foto:http://flic.kr/p/8SJWfq
Comentarii