5 fructe de iunie pe care le adorăm

Cum 1 iunie a sosit, prilej cu care le urăm tuturor copiiilor să fie sănătoși, veseli, voinici și să profite de copilărie, noi, părinții, ne gândim la multitudinea de fructe de sezon cu care vom putea înveseli farfuriile celor mici.

Pentru că este momentul potrivit să facem cât mai multe vizite prin piață, vă recomand câteva dintre fructele care apar în luna “Cireșar”:

1. Cireșele

Cum altfel să încep acest top dacă nu amintind chiar de aceste minunate fructe care apar în luna iunie și își intensifică aroma undeva pe la jumătatea lunii iulie… Noi le adorăm de-a dreptul și le consumăm cu precădere în stare crudă, deși, recunosc, nu mă pot abține și congelez în fiecare an măcar două punguțe pe care le folosesc ulterior la tarte sau pandișpan. Îți recomand să încerci Bomboane de cocos și cireșe (de la 1 an).

2. Căpșunele

Un alt sortiment de fructe adorat de cei mici, dar și de cei mai mari din casa noastră.  Pentru că nu se mai coc după ce au fost culese, asigură-te că le cumperi sau le culegi din grădină doar pe cele coapte. Din căpșune poți face dulceață pe care să o savurați iarna. Din păcate, congelate (am testat) își pierd din gust și sunt destul de greu de folosit chiar și la prăjituri. Așa că profitați de ele in stare crudă. Ce zici de un Tort raw cu căpșune și afine (de la 1 an)?

3. Merele

Pe la mijlocul acestei luni apar merele dulci-acrișoare, acele fructe din care poți face cidru. Sau plăcintele acelea rapide cu mere care, servite reci, îți potolesc până și setea. Nouă ne place Prăjitură (altfel) cu mere (de la 2 ani).

4. Zmeura

Din aceste fructe iese o dulceață delicioasă la care nici nu mai trebuie să adaugi îndulcitor. Sensibile dar deosebite, ai grijă să le consumi sau să le prepari cât mai repede, iar dacă observi vreun fruct alterat să-l îndepărtezi pentru a nu le strica pe toate. Testează Brioșe cu zmeură (de la 1 an).

5. Nucile verzi

Sunt niște fructe extraordinare care apar la jumătatea lunii iunie și din care se prepară dulceață ca la bunica, dar și o mulțime de tincturi și loțiuni care au numeroase beneficii pentru organism. Sunt bune pentru ficat, stomac, inimă, îmbunătățesc circulația sângelui și combat stresul. Din copilărie, îmi aduc aminte de acele bombonele făcute din miezul a 2-3 nuci pisate, amestecat cu o linguriță de polen și două linguri de miere. Pasta se modela sub formă de bile și se consumau dimineața pe stomacul gol (asta dacă te puteai abține pe parcursul zilei).

Sursă foto: https://flic.kr/p/nSdZmL