Gustare cu chia și piure de zmeură 12 luni

Gustare cu chia și piure de zmeură

Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

15

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

O gustare cu chia și piure de zmeură este alegerea potrivită în orice moment al zilei, dar mai ales în cele mohorâte în care vrem puțină culoare…

Uitându-mă pe fereastră de dimineață, am hotărât că ziua asta mohorâtă are nevoie de puțină culoare, așa că am început să “pictez” un mic dejun. Iar culoarea din farfurie vine la pachet și cu arome incredibile. Așa s-a născut această gustare cu chia și piure de zmeură.
P.S.: Între timp, a ieșit și soarele, ca să fie în ton cu gustarea noastră.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Fulgii de cereale se pun la hidratat peste noapte, acoperiți cu apă, la temperatura camerei.
  2. Dimineața se amestecă și semințete de chia cu 100 ml de apă având grijă să nu se formeze cocoloașe. Dacă nu sunt amestecate bine, semințele de chia se adună în grămăjoare, făcând hidratarea acestora mai lungă și greoaie.
  3. Zmeura se zdrobește cu furculița sau se mixează într-un robot de bucătărie, iar căpșunele (dacă optați pentru ele) se feliază. Ca o paranteză, intenția noastră a fost să facem un piure de zmeură și căpsune, însă, niște mânuțe mici au tot luat din căpșune una câte una, până când a rămas castronul gol.
  4. Acum nu mai rămâne decât se aranjăm straturi delicioase într-un bol pentru înghețată sau într-un pahar cu gura largă. Se așază mai întâi un strat de chia, unul de cereale, apoi unul de zmeură și repetăm.
  5. Semințele de pin se presară pe deasupra.
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro