biscotti cu migdale 3 ani

Biscotti cu migdale

de Andreea
Masă

Finger food

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Biscotti cu migdale sunt un desert crocant ce se servește înmuiat în lichidul preferat de cei mici (lapte, ceai) și de părinți (vin, cafea). Delicios!

Biscotti cu migdale sunt un desert crocant. Se servește înmuiat în lichidul preferat de cei mici (lapte, ceai) și de părinți (vin, cafea). Delicios!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol se amestecă bine 350 g făină (păstrăm puțină făină) cu sarea, praful de copt, coaja rasă de portocală și migdalele crude, întregi. 
  2. Facem o groapă în mijloc în care spargem ouăle și le batem bine cu zahărul și câteva picături de extract de migdale (opțional, dar cu siguranță mai bun). 
  3. Amestecăm totul și va rezulta un aluat lipicios. Folosim restul de făină pentru a obține un aluat pe care îl putem manipula.
  4. Încălzim cuptorul la 175 grade celsius. Împărțim aluatul în 2 părți egale. Fiecare parte o rulăm pentru a forma o baghetă cu diametrul de 4 centimetri. Le așezăm pe o foaie de copt.
  5. Coacem baghetele 30 de minute. Vor crește de la praful de copt și se vor lăți puțin, deci lăsați spațiu suficient între ele.
  6. După 30 de minute le scoatem pe un fund de lemn și le tăiem în felii late de 1 deget. 
  7. Odată tăiat aluatul se vor tăia și migdalele, biscotti căpătând un aspect foarte frumos.  Aceste felii le dăm înapoi la cuptor unde se vor coace și în acelși timp usca pentru 10 minute.
  8. La final scoatem biscotti pe un grătar. Lăsăm să se răcească de tot.

Biscotti sunt niște prăjiturele crocante care se servesc înmuiate în cafea/vin pentru adulți sau ceai/lapte pentru copii.
Pentru că sunt uscați se pot păstra cel puțin o săptămână (atât au rezistat la noi) în borcane sau cutii de aluminiu închise etanș.

Sursă foto: Diversificare.ro