dovlecei cu brânză la cuptor 1 an

Dovlecei cu brânză la cuptor (de la 1 an)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Dovlecei cu brânză la cuptor – O rețetă simplă, gustoasă și cu un aspect deosebit. Cu siguranță îi a atrage atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Dovlecei cu brânză la cuptor, este o rețetă simplă, gustoasă și cu un aspect deosebit. Cu siguranță îi a atrage atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. 
  2. Se pun apoi la scurs într-o strecurătoare încăpătoare.
  3.  Se lasă la scurs 1-2 ore. După cum știți, dovlecelul conține foarte multă apă, iar aceasta ar trebui eliminată pe cât posibil.
  4. Apoi, brânza de vaci se fărâmițează, iar telemeaua se dă pe răzătoarea cea mică. 
  5. Se amestecă ambele și se condimentează cu piper. 
  6. Se spală mărarul și pătrunjelul și se amestecă și acestea cu brânza de vaci și telemeaua.
  7. Separat se face un sos amestecând iaurtul și ouăle. Se bate ușor cu o furculiță sau cu telul.
  8. Se pregătește un vas termorezistent care se unge cu unt. Înăuntru se întinde câte un rând de dovlecel, deasupra unul de brânză, apoi încă un rând de dovlecel și repetăm această operațiune până când se termină compoziția. 
  9. Ultimul rând trebuie să fie de dovlecel.
  10. Deasupra se toarnă sosul din iaurt și se rade cașcavalul. 
  11. Se dă la cuptor și se coace la foc mediu până când se rumenește.
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Se pun apoi la scurs într-o strecurătoare încăpătoare. Se lasă la scurs 1-2 ore. După cum știți, dovlecelul conține foarte multă apă, iar aceasta ar trebui eliminată pe cât posibil.
Apoi, brânza de vaci se fărâmițează, iar telemeaua se dă pe răzătoarea cea mică. Se amestecă ambele și se condimentează cu piper. Se spală mărarul și pătrunjelul și se amestecă și acestea cu brânza de vaci și telemeaua.
Separat se face un sos amestecând iaurtul și ouăle. Se bate ușor cu o furculiță sau cu telul.
Se pregătește un vas termorezistent care se unge cu unt. Înăuntru se întinde câte un rând de dovlecel, deasupra unul de brânză, apoi încă un rând de dovlecel și repetăm această operațiune până când se termină compoziția. Ultimul rând trebuie să fie de dovlecel.
Deasupra se toarnă sosul din iaurt și se rade cașcavalul. Se dă la cuptor și se coace la foc mediu până când se rumenește.

Sursa foto:
© Dolphy | Dreamstime.comZucchini Lasagna Photo

Comentarii