ciorbă de măcriş 1 an

Ciorbă de măcriş (după 1 an)

de Roxana
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Orez

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Această ciorbă de măcriş delicioasă este uşor de preparat şi foarte hrănitoare. Este apreciată de copii și adulți. Poftă bună!

Această ciorbă de măcriş delicioasă este uşor de preparat şi foarte hrănitoare. Este apreciată de copii și adulți. Poftă bună!

Ciorbă de măcriş

Ciorbă de măcriş

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 mâini de măcriş
– 1 ou
– 2 linguri orez
– 1 ceapă
– 150  ml lapte
sare
pătrunjel

Mod de preparare:
Puneţi măcrişul sub un jet de apă puternic şi clătiţi-l bine. Căliţi în ulei cu puțină apă sau lăsaţi ceapa la abur, adăugaţi şi orezul, apoi se mai lasă câteva minute la călit/la abur.

Adăugaţi aproximativ 2 linguri apă rece şi lăsaţi la fiert până e orezul moale. Puneţi laptele, galbenuşul de ou bătut, apoi albuşul  şi opriţi focul. La final, adăugaţi puţină sare şi pătrunjel.

Sursă foto: http://flic.kr/p/55gwC

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puneţi măcrişul sub un jet de apă puternic şi clătiţi-l bine. 
  2. Căliţi în ulei cu puțină apă sau lăsaţi ceapa la abur, adăugaţi şi orezul, apoi se mai lasă câteva minute la călit/la abur.
  3. Adăugaţi aproximativ 2 linguri apă rece şi lăsaţi la fiert până e orezul moale.
  4.  Puneţi laptele, galbenuşul de ou bătut, apoi albuşul  şi opriţi focul. 
  5. La final, adăugaţi puţină sare şi pătrunjel.

Comentarii