ciorbă de pește 1 an

Ciorbă de pește

de Andreea
Masă

Cină

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O ciorbă de pește fresh pentru un prânz bogat în Omega3.

O ciorbă de pește cu un gust delicat, suficient de aromată încât să placă celor mici. Datorită sucului de lămâie sau lime este și foarte fresh.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se porționează feliile de merluciu (nu foarte mici, pentru a se păstra intacte). 
  2. Se taie mărunt ardeiul, usturoiul, ceapa. 
  3. Se toarnă apă peste toate ingredientele, pentru a le acoperi. 
  4. Lămâile se taie în sferturi și se storc peste restul ingredientelor, adăugându-se și ele la marinată. 
  5. Se lasă peștele în această marinată câteva ore sau peste noapte.
  6. Se încălzește apa sau supa de bază. 
  7. Ceapa se taie inele. 
  8. Se vor mărunți ceapa verde, un cățel de usturoi și pătrunjelul.
  9.  Rupem frunza de dafin și adăugăm cimbrul și cuișoarele. 
  10. Fierbeți totul pentru 3 minute, amestecând. 
  11. Peștele se scoate din marinată și se adaugă în supă. 
  12. Acum putem pune și ardeiul iute, întreg, doar pentru 1-2 minute.
  13.  Supa va mai fierbe 5 minute. La sfârșit adăugăm usturoiul rămas, zdrobit, uleiul și sucul de lămâie sau lime. Amestecați bine și serviți.

*Se poate folosi și alt pește cu carne albă, ca de exemplu cod. Dar, având carnea un pic mai fragilă, probabilitatea să se rupă la fiert este mai mare.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5Aa1XX