ciorbă de pește 1 an

Ciorbă de pește (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Cină

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O ciorbă cu un gust delicat de pește, destul de aromată încât să placă copiilor. Fresh datorită sucului de lămâie sau lime.

O ciorbă cu un gust delicat de pește, destul de aromată încât să placă copiilor. Fresh datorită sucului de lămâie sau lime – ciorbă de pește.

Ciorbă de pește

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2-4 fileuri de merluciu*
– 750 ml de supă de bază sau apă
– 2 căţei de usturoi
– 2 cepe verzi
– 2 cepe uscate
– 1 frunză de dafin
– 1 linguriță de cimbru frunze
– 1 legătură de pătrunjel
– 2 cuișoare
– sare, piper
– 1 ardei iute întreg (opțional, pentru părinți)
– 2 linguri ulei de floarea soarelui
– sucul de la 1-2 lămâi sau limes
Pentru marinată:
-1 ardei roșu
– 3 căței de usturoi
– 1 ceapă roșiei
– 2 lămâi
– sare, piper proaspăt
Mod de preparare:
Se porționează feliile de merluciu (nu foarte mici, pentru a se păstra intacte). Se taie mărunt ardeiul, usturoiul, ceapa. Se toarnă apă peste toate ingredientele, pentru a le acoperi. Lămâile se taie în sferturi și se storc peste restul ingredientelor, adăugându-se și ele la marinată. Se lasă peștele în această marinată câteva ore sau peste noapte.
Se încălzește apa sau supa de bază. Ceapa se taie inele. Se vor mărunți ceapa verde, un cățel de usturoi și pătrunjelul. Rupem frunza de dafin și adăugăm cimbrul și cuișoarele. Fierbeți totul pentru 3 minute, amestecând. Peștele se scoate din marinată și se adaugă în supă. Acum putem pune și ardeiul iute, întreg, doar pentru 1-2 minute. Supa va mai fierbe 5 minute. La sfârșit adăugăm usturoiul rămas, zdrobit, uleiul și sucul de lămâie sau lime. Amestecați bine și serviți.

*Se poate folosi și alt pește cu carne albă, ca de exemplu cod. Dar, având carnea un pic mai fragilă, probabilitatea să se rupă la fiert este mai mare.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5Aa1XX

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se porționează feliile de merluciu (nu foarte mici, pentru a se păstra intacte). 
  2. Se taie mărunt ardeiul, usturoiul, ceapa. 
  3. Se toarnă apă peste toate ingredientele, pentru a le acoperi. 
  4. Lămâile se taie în sferturi și se storc peste restul ingredientelor, adăugându-se și ele la marinată. 
  5. Se lasă peștele în această marinată câteva ore sau peste noapte.
  6. Se încălzește apa sau supa de bază. 
  7. Ceapa se taie inele. 
  8. Se vor mărunți ceapa verde, un cățel de usturoi și pătrunjelul.
  9.  Rupem frunza de dafin și adăugăm cimbrul și cuișoarele. 
  10. Fierbeți totul pentru 3 minute, amestecând. 
  11. Peștele se scoate din marinată și se adaugă în supă. 
  12. Acum putem pune și ardeiul iute, întreg, doar pentru 1-2 minute.
  13.  Supa va mai fierbe 5 minute. La sfârșit adăugăm usturoiul rămas, zdrobit, uleiul și sucul de lămâie sau lime. Amestecați bine și serviți.  

Comentarii