ciorbă de linte 1 an

Ciorbă de linte (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

100

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Ciorbă de linte – o rețetă potrivită pentru orice anotimp al anului. Cu un conținut ridicat de proteine, lintea este și o sursă de vitamine și minerale.

Ciorbă de linte – o rețetă potrivită pentru orice anotimp al anului. Cu un conținut ridicat de proteine, lintea este și o sursă de vitamine și minerale.

Ciorbă de linte

Ciorbă de linte

 

 

 

 

 

Ingrediente (pentru o oala de aproximativ 3 litri):
– 3 cartofi medii
– 3 morcovi medii
– 1 rădăcină pătrunjel
– 2 țeline medii
– 2 cepe medii
– aproximativ 100g linte nehidratată
– borș
– ulei vegetal
– 3 foi de dafin
– câțiva căței de usturoi

Ingredientele pot fi ajustate cantitativ în funcție de consistența dorită.

Mod de preparare:
Cu o seară înainte de prepararea ciorbei, puneți cele 100g de linte la hidratat. Dimineața următoare, scurgeți apa și clătiți lintea, apoi puneți-o la fiert. După ce dă primul clocot și iese spuma, schimbați apa, clătiți lintea și mai puneți-o din nou la fiert într-o altă rundă de apă curată. Lăsați-o să fiarbă maxim 1 oră și culegeți spuma din când în când.

După ce a fiert lintea, ne ocupăm de ciorbă: tocați ceapa, morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și puneți-le la călit în apă cu puțin ulei vegetal presat la rece. Tăiați apoi cubulețe cartofii, spălați-i și când ceapa a devenit sticloasă, adăugați și cubulețele de cartofi. Adăugați zeama în care a fiert lintea, completați cu apă până la 3 litri, puneți foile de dafin și lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute.

După ce au fiert legumele, adăugați sare după gust, lintea fiartă și borșul. Lăsați să mai dea câteva clocote, încă vreo 10 minute. După ce a fiert și borșul, stingeți focul. La final, presați pătrunjel proaspăt și usturoi tocat mărunt. Usturoiul va da un gust deosebit ciorbei!

Sursă foto: http://flic.kr/p/GLot

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cu o seară înainte de prepararea ciorbei, puneți cele 100 g de linte la hidratat. 
  2. Dimineața următoare, scurgeți apa și clătiți lintea, apoi puneți-o la fiert. 
  3. După ce dă primul clocot și iese spuma, schimbați apa, clătiți lintea și mai puneți-o din nou la fiert într-o altă rundă de apă curată. 
  4. Lăsați-o să fiarbă maxim 1 oră și culegeți spuma din când în când.
  5. După ce a fiert lintea, ne ocupăm de ciorbă: tocați ceapa, morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și puneți-le la călit în apă cu puțin ulei vegetal presat la rece. 
  6. Tăiați apoi cubulețe cartofii, spălați-i și când ceapa a devenit sticloasă, adăugați și cubulețele de cartofi. 
  7. Adăugați zeama în care a fiert lintea, completați cu apă până la 3 litri, puneți foile de dafin și lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute.
  8. După ce au fiert legumele, adăugați sare după gust, lintea fiartă și borșul. 
  9. Lăsați să mai dea câteva clocote, încă vreo 10 minute. 
  10. După ce a fiert și borșul, stingeți focul. 
  11. La final, presați pătrunjel proaspăt și usturoi tocat mărunt. Usturoiul va da un gust deosebit ciorbei!
  12. Notă: Ingredientele pot fi ajustate cantitativ în funcție de consistența dorită. Această rețetă prezintă ingredientele pentru pentru o oala de aproximativ 3 litri.  

Comentarii